07 Temmuz 2022 10:42

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, VOA Türkçe ve DW Türkçe'ye verilen erişim engelini eleştirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, VOA Türkçe ve DW Türkçe'ye verilen erişim engeli kararını eleştirdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç ise kararı eleştiren Price'ı eleştirdi.

Görsel: Pixabay

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) lisans başvurusu yapmadıkları gerekçesiyle internet siteleri mahkeme kararıyla erişime engellenen Amerika'nın Sesi (VOA) Türkçe ve Deutsche Welle (DW) Türkçe ile ilgili açıklama yaptı.

Price, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "RTÜK'ün, Türkiye'de ifade ve medya özgürlüğü üzerindeki hükümet kontrolünü daha da arttırarak VOA Türkçe ve DW'nin internet sitelerine erişimi engelleme kararından üzüntü duyuyoruz" dedi.

Price mesajında ayrıca, "Özgür basın, güçlü bir demokrasi için şarttır" ifadelerini kullandı.

 

 

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ BİLGİÇ'TEN RTÜK'ÜN KARARINI ELEŞTİREN ABD'Lİ MEVKİDAŞI PRİCE'A YANIT

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç ise erişim yasağını eleştiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a yanıt verdi.

Bilgiç, Twitter hesabından Price'ın paylaşımını alıntılayarak, "Demokrasiye giriş dersi: İfade özgürlüğü demokrasi için gereklidir ve hukukun üstünlüğü de öyle. İfade özgürlüğüne izin vermek ve olayları kakofoniye çevirmemek için düzenlemeler var. Türk medyasının ABD'deki yerel yönetmeliklere uyduğu gibi Amerika'nın Sesi Türkçe ve DW Türkçe, Türkiye'nin kurallarına saygı göstermelidir." ifadelerini kullandı.

RTÜK, haziran sonunda yayın lisansı bulunmaması gerekçesiyle DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Türkçenin internet sitelerine erişim yasağı getirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tıp fakültesi öğrencileri üzgün, öfkeli ve sağlıkta şiddete karşı mücadelede kararlı

SONRAKİ HABER

TÜİK verilerine göre toplanan inek sütü miktarı azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...