06 Temmuz 2022 10:08

Türk-İş Başkanı Atalay 25 bin lira maaş aldığını açıkladı, 'Tayyip beyi severim' dedi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldığı televizyon programında asgari ücretin belirlenme sürecini anlattı: "TÜİK’in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor. Tayyip beyi severim."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Haziran ayı yoksulluk sınırının 6 bin 391 TL olarak açıklayan Türk-İş'in genel başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücretin 5 bin 500 lira olmasına 'mutabık' kalması eleştirilere neden olmuş milyonlarca emekçi, açlık sınırının ve TÜİK enflasyonunu bile altında kalan zam oranına tepki göstermişti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında gelen eleştirilere yanıt verdi. Atalay, programda maaşının 25 bin lira 750 lira olduğunu belirterek mal varlığını da açıkladı: “Hiç ikramiye almıyorum. 25 bin 750 TL maaşım var. Türkiye’nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon’da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var.”

KİMSEDEN "TÜRK-İŞ İYİ YAPTI" DİYE DUYMAMIŞ

Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin süreci anlatan Atalay, "Ben sayın Bakan'a 'enflasyonu istiyorum' dedim. Oturduk, aradan zaman geçti. Ertesi gün bir daha oturduk. Son noktada 'Sayın Cumhurbaşkanı İspanya'dan dönüyor, İstanbul'a gidelim' dendi. 'Türk İş'in kırmızı çizgisi yüzde 30' dedim. Özel sektör ben masaya oturmam diyor. Ben de oturmazsam nasıl çıkacak bu asgari ücret? Mecburuz, kanun var. Asgari ücret yeterli mi, değil, davul çalınır mı, değil. Bu bir ara zam. 50.47 aldık ocak ayında. Kimseden duymadım 'Türk İş iyi yaptı' diye" ifadelerini kullandı.

"TAYYİP BEYİ SEVERİM"

TÜİK verilerine güvenmediğini belirten Atalay, Erdoğan’ı da sevdiğini söyledi: "TÜİK’in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor. İyi yapmıyorsa yetimin, kimsesizin malına el koyuyor demektir, Türkçesi budur. Tayyip beyi severim. İyi yaparsa hoşuma gider, kötü yaparsa da konuşurum. Türk İş olmasaydı şu anda kıdem gitmişti.”

Ergün Atalay, sözlerinin devamında ‘kayıpları almak’ için bir sonraki görüşmeye işaret etti: “Burada yüzde 30 aldık. Aralık ayı geldiği zaman ne kadar kayıp varsa onları almadan ne masaya oturur, ne de o işe müsaade ederiz. Enflasyonun üstüne çıkarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİTAM çalışması: Kürtler eşit ve adil bir medya istiyor

SONRAKİ HABER

Konya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 2 ölü, 17 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa