01 Temmuz 2022 21:15

'87 MİT raporunda da yer alan ve Sedat Peker'in gündeme taşıdığı Erdoğan Demirören hakkında iddialar: Mala çökme, öldürme, haraca bağlama

'87 MİT raporunda da yer alan bilgilerden; Erdoğan Demirören'in Milangaz'a 'çöktüğü' ve Yorgi Papadolos'un mallarına 'çökerek' Papadolos'u öldürdüğü iddialarını Sedat Peker yeniden gündeme taşıdı.

Ekran görüntüsü: Sedat Peker/YouTube

Paylaş

Demirören Grubu'na tepki göstererek Yıldırım Demirören'e "Akşam saatlerinde beni bekle" ifadelerini kullanan suç örgütü lideri Sedat Peker, Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören'e yönelik paylaşımlarda bulundu. Flood şeklinde 25 tweet atan Peker Erdoğan Demirören'in Milangaz'a, Recai Erikli isimli kişinin tüm mallarına, Yorgi Papadolos isimli Rum asıllı bir gayri müslimin tüm mallarına 'çöktüğünü' ve Papadolos'u öldürdüğünü anlattı.

Kamuoyunda '87 MİT Raporu olarak bilinen, Mehmet Eymür tarafından hazırlanan ‘Yeraltı-polis-kamu görevlileri ilişkileri’ raporunda yer alan bilgilerden bir kısmını Sedat Peker yeniden gündeme getirdi.

PEKER: ERDOĞAN DEMİRÖREN, MİLANGAZ'A ÇÖKTÜ

Sedat Peker'in Erdoğan Demirören'e yönelik kısımları anlattığı bölüm şöyle:

"70’li yılların başında rahmetsizin hiç bir gücü yokken, çocukluk arkadaşı olan Milangaz’ın sahibi Şevki Kurtkaya’nın desteği ile Sirkeci Nöbethane caddesi no: 8 de, 50 m2 dükkanda makas, bağlantı yay çatalı satan bir dükkan açmıştı. Hatta rahmetsize kız istemeye de yani pambıkörenin annesi Tülin hanımı istemeye giden de Şevki Kurtkaya ve eşi olmuştu. O günlere ait elimde  bir sürü resim de var.

Şevki Kurtkaya, Milangaz’ın %60 nın sahibiydi. Geri kalan %40 da Şevki Kurtkaya’ nın kardeşlerinin üzerindeydi. Şevki Kurtkaya, yaşadığı bazı ticari sorunlar yüzünden hisselerini emaneten rahmetsizin üzerine yaptı. Sonra sorunlarını halledip hisseleri geri isteyince, rahmetsiz erdoğan demirören bu süre zarfında tanıştığı yeraltı dünyasından olan isimlerin desteği ile Milangaz’a çöktü. Kendisine kız istemeye giden ve kendisine geçimini sağlasın diye ilk dükkanını açan Şevki Kurtkaya’ya bu kahpeliği yaptı. rahmetsiz ölmeden önce helalleşmek için Şevki Kurtkaya‘nın torunlarını çağırıyor. Ancak hiç bir tanesi oraya gitmiyor"

PEKER: RUM VATANDAŞININ MALLARINA ÇÖKTÜ, ÖLDÜRDÜ

Erdoğan Demirören'in Rum vatandaşı Yorgi Papadolos'un tüm mallarına çöktüğünü ve öldürdüğünü anlatan Peker, söylediklerinin doğruluğunu "1971- 1974 yılları arasında İstanbul Asayiş Şube Müdürü olan Cemil Gülmen’in eşi Neriman Gülmen'den öğrenebilirsiniz" dedi.

Cemil Gülmen’in sakladığı 5 çuvalık gizli arşivi kendisine getirdiğini iddia eden Peker, "Rahmetli bunlara çok değer verirdi. Sedat oğlum al, bunlar belki senin işine yarar' diyerek bana hediye etti. Rahmetli Cemil müdür, üstleri ile gayrimüslimlere yapılan eziyetlere seyirci kalındığı için tartışıp, İstabul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden ayrılmıştı." dedi.

"...Rahmetsiz baban Recai Erkli’ye ait şirkete ve binalarına nasıl çöktü? (mafya dostlarının yardımıyla) Ben suç örgütü lideriyim öyle mi? Rahmetsiz baban insanlara önce dost olarak yanaşır sonra da gasp ederdi. Yorgi Papadolos’a ait Arşimidis şirketinin hukuk müşavirliğini necdet çobanlı yaparken (bu da rahmetsiz), adam yurtdışına çıktı diye beyanda bulunup, sahte vekaletnamelerle tüm servetini iki rahmetsiz üzerlerine geçirdiler. Meğerse adam yurtdışına gitmemiş. Adamı önce kravatla boğup, sonra da yakarak öldürmüşler. Mehmet Eymür abinin hazırladığı 1. MİT raporunda detaylıca yazıyor. Kardeşlerim, internetten rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Diğer anlattıklarım benim özel bilgi havuzumdan."

Peker, Erdoğan Demirören'in 1980’lerde Yahudileri haraca bağladığını söylediği paylaşımlarında ise şu ifadeleri kullandı:

"1980’lerde bütün Yahudileri haraca bağlamışlardı. rahmetsiz sözde onları mafyadan ve devletten koruyordu. Topladığı paranın birazını mafyaya, birazını polislere, birazını da siyasilere verip çoğunu kendine alıyordu. Daha kendine ait batık Total’i, Oyak’a nasıl sattığını konuşacağız. Bu satışa itiraz eden Cihat Yaycı Paşa’yı kimlere arattırdığını da konuşacağız. Azerbaycan’ı konuşacağız, şans oyunlarında devamlı devir eden, kimseye çıkmayan ikramiyeleri de konuşacağız."

"AA'YA 30 MİLYON TL'LİK BORÇ"

"Anadolu Ajansı kimin, Devletin. pambıkören medya grubunu neyle satın aldı?Ziraat bankası’nın parasını ödemediği gibi, devletin ajansına olan 30 milyon TL’lik borcunu bile ödemedi."

Peker iddialarına devam edeceğini "Sen eşime yönelik saygısızca haberler yaptırdın. Bunun intikamını da 1-2 saat sonra yapacağım paylaşımla alacam" ifadeleriyle duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının 1. yılında kadınlar sokakta: Hayatlarımızdan da sözleşmeden de vazgeçmiyoruz

SONRAKİ HABER

İzmir’de iş bırakan sağlık emekçileri: Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa