01 Temmuz 2022 13:43

Antep’te işten çıkarmalar sürüyor: Çalışınca geçinemiyorduk şimdi bir de işsiz kaldık

Antep'te Yalçın Kardeşler Halı, Villa Halı ve Stefany Halı’da onlarca işçi işten çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mesut BAYLAV
Antep

Antep’te fabrikalarda işten çıkarmalar sürüyor.

Yalçın Kardeşler Halı, Villa Halı ve Stefany Halı’da onlarca işçi işten çıkarıldı. İşçiler ise işten çıkarmalara tepki göstererek, “Bu zor dönemde işsiz nasıl yaşayacağız?​” diye sordu.

BAYRAM ÖNCESİ İŞÇİ KIYIMI

Üç fabrikadan işçiler Evrensel’e konuştu. Yalçın Kardeşler’de çalışan bir işçi,” Geçen bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de işçi çıkartıyorlar. Anlayacağınız işçiyi bayram öncesi rezil ediyorlar. En az 20 kişi çıkarıldı. Ellerinde liste varmış, daha çok çıkaracaklar önümüzdeki günlerde” dedi. Gerekçe olarak işlerin azaldığının söylendiğini belirten işçi, “Hep biz patronları idare ediyoruz ama onlar işçiyi hiç idare etmiyor. Hemen kapı önüne koyuyor” dedi.

“ÇOCUKLAR VAR, KİRA VAR…”

Villa Halı’da çalışırken işten çıkarılan bir işçi ise, “Küçülmeye gidiyorlarmış. İşçi kıyımına başladılar. 12 kişiyi işten çıkardılar şimdilik. Çalıştığım dönemde maaşları da hep geç yatırıyorlardı. İşsiz, güçsüz nasıl olacak? Çocuklarımız var, kirada oturuyoruz ne yapacağız, nasıl edeceğiz hiç bilmiyoruz” diye belirtti. Stefany Halı’da işten çıkarılan bir işçi ise kaç kişinin işten çıkarıldığının sayısının henüz net olmadığını söyledi. İşçi, “Başpınar’da neredeyse işçi çıkarmayan fabrika kalmadı. Rezil bir dönemden geçiyoruz. Çalışsak da geçinemiyorduk şimdi bir de bu zor dönemde işsiz kalmak çok zor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılık, Pınar Gültekin davası kararına itiraz etti: Katilin iddiaları kurgusal ve soyut

SONRAKİ HABER

Ekvador’da hükümet ile yerli örgütleri anlaşmaya vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...