29 Haziran 2022 00:31

Melih Gökçek, canlı yayında "Adıyaman'da 6 milyon dolarlık jelibon rezervi bulundu şakasını" gerçek diye anlattı

Melih Gökçek, "Adıyaman'da 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şakasını canlı yayında gerçekmiş gibi anlattı: "Fake değil, resmi şey, arka arkaya bulunuyor"

Ankara Masası isimli YouTube kanalının 'ABB eski Başkanı Melih Gökçek, Ankara’ya ve gündeme dair merak edilen soruları yanıtlıyor.' başlıklı videosundan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

"Karadeniz'de doğalgaz" ve "Adana'da petrol" rezervi bulunduğuna dair açıklamalar tartışılmaya devam ediyor.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu'nun “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” tweeti ilgi görürken Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayında bu şakayı gerçek bir habermiş gibi duyurdu, sunucunun 'Fake olmasın' ifadesine "Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor” diye yanıt verdi.

'NE DEMEK JELİBON BİLMİYORUM, AMA RESMİ ŞEY...'

Ankara Masası TV yayınına katılan Gökçek, Muratoğlu'nun "6 milyar dolarlık jelibon rezervi" paylaşımını gerçek bilgiymiş gibi anlattı:

“... Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım?) Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor.”

1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak meclise giren Melih Gökçek 2 yıl 3 ay milletvekilliği yaptıktan sonra 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Gökçek, Refah Partisinin kapatılması üzerine Fazilet Partisine, 2002’de  Demokrat Partiye, 2003’te ise AKP’ye katıldı.

AKP'li Melih Gökçek başkent Ankara'yı 1994'ten 2017 yılına kadar yönetti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Gün geldiğinde size ‘hukuk dışı kararlar kurmuşsunuz’ diyecekler

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ve İsveç istişareleri Ankara'da yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...