28 Haziran 2022 17:26

Koç Holding'den 220 milyon avroluk Rusya hamlesi

Arçelik, daha önce Türkiye’deki birimini satın aldığı ABD’li Whirlpool’un Rusya hisselerini 220 milyon avro karşılığında aldı.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Arçelik, ABD’li Whirlpool’un Rusya faaliyetlerini satın almak için anlaşma imzaladı. Arçelik’in KAP’ta yer alan açıklamasında; satın alma bedelinin çeşitli değişkenlere göre belirlendiği ifade edilerek şu anki satın alma bedeli üst sınırının 220 milyon avro olduğu belirtildi.

Arçelik AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC şirketlerinin hisselerinin alımı için Whirlpool EMEA S.p.A. ile sözleşme imzalanması duyuruldu. Açıklamada, Arçelik AŞ tarafından Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğolistan’da faaliyet gösteren Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin tamamının alımı için Whirlpool EMEA S.p.A. ile hisse satın alma sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

220 MİLYON AVROLUK RUSYA HAMLESİ

İşlemin tamamlanmasının, sözleşmede yer alan yasal izinlerin alınması ile devam eden incelemelerde önemli olumsuz etkisi olabilecek bir konunun gündeme gelmemesi dahil kapanış koşullarına bağlı olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kapanış günü itibarıyla Arçelik, Indesit JSC ve Whirlpool LLC şirketlerinin paylarının tamamına doğrudan, bunların yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Whirlpool Kazakhstan LLP paylarına ise dolaylı olarak sahip olacaktır. Satın alıma konu şirketlerin Lipetsk’de soğutucu ile çamaşır makinesi üretimi yapılan toplamda 2.8 milyon adet kapasiteli üretim tesisleri ve yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunmaktadır. Satın alım bedeli, kapanış bilançosundaki maddi duran varlıklar, net işletme sermayesi gibi büyüklüklere dayalı olarak belirlenen üst sınırı aşmayacak olup şirketlerin mevcut finansal bilgileri esas alındığında ilgili üst sınır yaklaşık 220 milyon avro olarak tahmin edilmektedir.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"AKEV Üniversitesinde usulsüzlükler diz boyu"

SONRAKİ HABER

Menteşe Kadın Platformu, Pınar Gültekin için Adalet Nöbeti başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...