28 Haziran 2022 01:31

‘Örgütlü halkın karşısında baskıcı iktidarların şansı yok’

Emek Partisi Kartal İlçe Örgütü Uğur Mumcu Mahallesinde Gezi Direniş fotoğraf sergisi ve söyleşisini gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

EMEP, Kartal İlçe Örgütü’nün düzenlediği etkinlikte konuşan Evrensel gazetesi Muhabiri Meltem Akyol, giderek artan iktidarın baskıcı politikalarını işaret ederek, “Halkın örgütlü mücadelesi karşısında baskıcı iktidarların çok fazla şansı olmaz” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Kartal İlçe Örgütü, Uğur Mumcu Mahallesinde Gezi Direniş fotoğraf sergisi ve söyleşisini gerçekleştirdi. Uğur Mumcu Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe HDP ve TKP Kartal ilçe yöneticileri de katıldı. Sergi önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar sergilenecek. Yapılan söyleşiye gazetemizin Muhabiri Meltem Akyol da katıldı. Akyol, Gezi Direnişi süreci hakkında bilgi verdi ardından Gezi Davasındaki skandal karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin seçim sürecinde olduğunu hatırlatan Akyol, iktidarın politikalarına ve son dönemlerdeki siyasi davaları da işaret ederek, “İktidar dört koldan içinde bulunduğu sıkışmışlığı, halkı içine attığı dehlizi devam ettirmek ve yeniden seçimi kazanmak için bütün yolları ve yöntemleri deniyor. Aslında Gezi Davasında neyle karşı karşıya kaldığımızı ve neyle karşı karşıya olduğumuzun açık göstergesidir” dedi. Akyol, karamsar bir tablonun çıkmasına karşısın, geçmişteki ve günümüzdeki işçilerin ve emekçilerin verdiği mücadeleyi işaret ederek, halkın örgütlü mücadelesi karşısında baskıcı iktidarların çok fazla şansı olmadığına dikkat çekti.

15-16 HAZİRAN İŞÇİ DİRENİŞİ

Etkinlikte daha sonra emekli müzik öğretmen Refik Köksal, Şair Ressam Kamber Değirmenci, Şair Niyazi Yaşar, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi ve Şair Dilruba Nuray Erenler, Şair Figen Tan söz aldı. Şairler şiirlerini okudu. Yapılan konuşmalarda ise Gezi Direnişini iktidarın baskıcı politikalarına karşı halkın direnişi olduğu belirtilerek, örgütlü halk mücadelesinin ve işçi sınıfının mücadelesinin önemine değindiler. EMEP üyesi ve 15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinde yer alan Hüseyin Karataş ise direniş hakkında bilgi verdi. Karataş, işçi sınıfının ve halkın örgütlü mücadelesinin önemine dikkat çekti. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TYS, Rıfat Ilgaz ve Asım Bezirci’yi anıyor

SONRAKİ HABER

Belçika ve Zimbabve büyükelçileri merkeze alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...