28 Haziran 2022 00:02

Antalya'da "103 Korkmaz İnsan Barış Yürüyüşü" gerçekleştirildi

EMEP Antalya İl Örgütü tarafından 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler için "103 Korkmaz İnsan Barış Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Antalya İl Örgütü tarafından, 10 Ekim 2015 Ankara Tren Garında yaşanan katliamda hayatlarını kaybedenler için "103 Korkmaz İnsan Barış Yürüyüşü" etkinliğini düzenledi.

Likya Yolu'nda yapılacak yürüyüş için bir araya gelen katılımcılar sabah saatlerinde Korkmaz Tedik’in ailesinin Adrasan’da bulunan evinde buluştular. Sabah yapılan kahvaltıdan sonra Barış Yürüyüşü katılımcıları servis araçlarına binerek yürüyüş başlangıç noktasına ulaştılar.

Likya yolunun Adrasan’da bulunan kısmı üzerinde yapılan toplam 5 km’lik yürüyüş “103 Korkmaz İnsan İçin Barışa Yürüyoruz” "Likya Barış Yürüyüşünün İlk Etabı İçin Adrasanda’yız" yazılı pankartlarla başladı.

Yürüyüşün ardından Adrasan’daki eve dönen yürüyüş katılımcıları Barış Yürüyüşü ve 10 Ekim Katliamı ile ilgili konuştu.

"ONLARIN BAĞIMSIZLIK, DEMOKRASİ VE SOSYALİZİM MÜCADELESİ BİZİMLE DEVAM EDİYOR"

Söz alan Emek Partisi İl Yöneticisi Elif Bilen Taş şu ifadeleri kullandı:

"Kapitalizm savaştan, yoksulluktan, adaletsizlikten, eğitimsizlikten biattan beslenir. Gücüne daha fazlasını katabilmek için ezilen bir sınıf oluşturur. Bir yanda üretilen silahlar ve satış pazarları, bir yanda vatan uğruna kışkırtılan halklar, ülkeler savaşın merkezine çekilirler. Savaşın mağdurları ise kadınlar, çocuklar ve yoksullar olur. Savaştan beslenenler canlı bombalarla katliamlar yaptılar. 10 Ekim 2015’te yaşanan Ankara Gar Katliamı barışı savunanlara, barış isteyenlere yapılmak istenen bir darbeydi.103 korkmaz insanı bizden aldıklarını sanıyorlar, onların bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, laiklik, sosyalizm, eşitlik mücadelesi bizimle alanlarda devam ediyor."

"BİZE GERİ ADIM ATTIRAMADI"

Ardından söz alan Emek Partisi GYK üyesi Deniz İpek ise şöyle konuştu:

" 103 korkmaz insan için barış yürüyüşü gerçekleştirdik, geçen Salı günü Muratpaşa’da park açılışı vardı. Muratpaşa Belediyesinin bu dönemde böyle bir park açması önemlidir hem yerel yönetimler anlamında.

Türkiye’de siyasi zorbalık, baskı ortamı oluşturulmasının, 10 Ekim gibi katliamların yapılmasının nedeni aydınları, gençleri, sömürüye, baskıya, zorbalığa karşı ileri adım atmak isteyenleri geri çektirmek, göz korkutmak içindi ama bugün görüyoruz ki bu katliamlar bize geri adım attıramadı, attırmıyor, attırmayacak. Muratpaşa Belediyesinin açtığı park bir hesap sorma, hatırlatma çağrısıdır. Toplumların tarihinde hafızalar çok önemlidir; bu parklar, yapılan etkinlikler yaşanılan, devlet eliyle zorbalıkla yapılan katliamların arkasında binlerce işçinin, emekçinin mücadelesinin devam ettiğini ve bunun peşini bırakmadığımızı bir kez daha gösteriyoruz."

"BİR SÖZ VERDİK"

"Biz o gün barış güvercinlerine bir söz verdik yere düşen bayrakları kaldıracağız, pankartlarınızı daha yukarıda taşıyacağız, sizleri asla unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İşte geçen park açılışını bugünde doğa barış yürüyüşümüzü 103 korkmaz insan adına yaptık. Güçler birleşirse yenemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Biz adalet mücadelesini bırakmayacağız, sonuna kadar götüreceğiz."

Son olarak ise 10 Ekim Barış Derneği adına söz alan İshak Kocabıyık, "Halkın içinden gelmiş, halkın mücadelesinde yanyana olan arkadaşlarımızı unutmuyoruz. Biz onlardan aldığımız güçle, onların mücadelesinden aldığımız ışıkla şimdi bir aradayız, yanyanayız. Arkadaşlarımıza verdiğimiz adalet, barış, emek, devrim sözünün peşindeyiz, caymayacağız" dedi.

Söz alan konuşmacılardan sonra şiir ve türkü dinletileriyle, Korkmaz Tedik heykel açılışı gerçekleşti. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Inti-Illimani Historico Türkye turnesini tamamladı

SONRAKİ HABER

TYS, Rıfat Ilgaz ve Asım Bezirci’yi anıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa