22 Haziran 2022 22:04

Numan Kurtulmuş asgari ücrete zam açıklamasından çark etti: "Emekliler için söyledim"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 40 oranında zam olabileceği ifadelerini düzeltti bu oranı emeklier için kullandığını söyledi.

Habertürk canlı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de gündeme dair soruları yanıtladı. Emekliler ve asgari ücretliler için Temmuz ayında yüzde 40 oranında zam yapılacağı sinyalini veren Kurtulmuş dakikalar içerisinde çark etti.

Canlı yayında gazetecilerin "Temmuz ayında asgari ücret ne olacak, nasıl bir çalışma yapılıyor, bir oran verebilir misiniz?" sorularına

"Vatandaşımızın gündeminde ne varsa bu konular siyasetin masasındadır ve hükümet de sorunları çözmek zorundadır" yanıtını veren Kurtulmuş, gazetecilerin "Beklentileri karşılayacak kadar bir oran olacak mı?" sorusunun ardından şu ifadeleri kullandı:

"Şöyle, emekliler, memur emeklileri dahil olmak üzere çalışanlarımız vesaire burada biraz da enflasyon farkını üzerine koyarak herhalde yüzde 40 civarında bir artışın biraz az olur biraz çok olur olabileceği öngörülüyor."

Kurtulmuş'un bu ifadelerinin ardından gazeteciler "İlk defa bir rakam duyuyoruz. Yüzde 40 civarında olabilir" dedi.

Kurtulmuş ise asgari ücret için kullanılan yüzde 40 oranını düzeltmedi ve gazetecilere "Bunu açıklamak bakanlığı düşer" yanıtıyla karşılık verdi.

Habertürk bu dakikalarda yayına "asgari ücrete yüzde 40 zam olabilir" KJ'siyle devam etti ve haber siteleri Kurtulmuş'un asgari ücret ile ilgili kullandığı ifadeleri haber olarak geçti.

Ancak program verilen aranın ardından devam ettiğinde Kurtlumuş kullandığı ifadeleri düzeltti. Yayındaki gazetecinin "Yanlış anlaşılma oldu sanırmı düzeltelim" ifadelerinin ardından söz alan Kurtulmuş, "Benim söylediklerim; memur emeklileri, işçi emeklileri ile ilgili yüzde 40 civarında bir iyileştirme Temmuz'da yapılabilir. Asgari ücret ile ilgili ise bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Orada aman bir beklenti içerisine sokmayalım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet, "#marmaris" paylaşımlarının bot hesaplardan yapıldığını öne sürdü

SONRAKİ HABER

Levent Tüzel: Mücella Yapıcı'nın kalp ekosu kelepçeli halde çekilmeye çalışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...