21 Nisan 2011 13:29

‘İnsanlık’ı savunmak için Kars’a yolculuk

Mehmet Aksoy’un Kars’ta yapımını sürdürdüğü ‘İnsanlık Anıtı’ için alınan yıkım kararı yarın uygulanmaya başlayacak. İlk kazmanın geçtiğimiz günlerde vurulduğu ‘İnsanlık Anıtı’nın yıkımını engellemek için sanatçılar Kars’a gidiyor. Bu akşam İstanbul, Ankara ve Kocaeli baş

‘İnsanlık’ı savunmak için Kars’a yolculuk
Paylaş

UPSD, Heykeltıraşlar Derneği, Özerk Sanat Konseyi gibi pek çok sanatçı örgütü eyleme destek veriyor. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Kars buluşması, başta Heykeltıraş Mehmet Aksoy olmak üzere çeşitli sanat dallarından pek çok sanatçı, yazar ve akademisyeni ‘İnsanlık Anıtı’ etrafında bir araya getirecek.

İnsanlık Anıtı’nın yıkımı, heykeli koruyan Karslı çocuklarla birlikte uçurtmalar uçurularak protesto edilecek. Sanat alanına saldırıların, sanatçıları Türkiye’de sürdürülen tüm özgürlük mücadelelerinin bir parçası haline getirmiş olduğu vurgulanacak. Kültür Sanat emekçilerinin eylemleri gelecek günlerde İstanbul’da da sürecek. İstanbul’dan Kars’a otobüsler bugün saat:19.00’da AKM önünden kalkacak.

AKSOY’UN YANINDA KENDİMİZİ SİPER EDECEĞİZ

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC)’nin Türkiye Merkezi Başkanı (TEB) Üstün Akmen, 23 Nisan Cumartesi günü Kars’taki yürüyüşe katılacaklarını söyledi. “Başbakanın bir süre önce: ‘Tiz vurasınız kellesünü’ diye buyurduğu Mehmet Aksoy’un Kars’taki “İnsanlık Anıtı”nın cehalete kurban edilerek ‘hak ile yeksan’ olmaması için uğraş verenlerin yanında yer alacağız” diyen Üstün Akmen, Türkiye’deki tiyatro eleştirmenlerinin sadece tiyatro alanında değil, her dalda sanatın onurunu korumayı görev bildiklerini açıkladı. “Cumartesi günü saat 15.00’te Kars’tayız, insanlık adına “İnsanlık Anıtı”na yapılacak saldırıya Mehmet Aksoy’un yanında kendimizi siper edeceğiz” diyen Üstün Akmen, Atatürk Kültür Merkezinin onarılmayıp “metruk” halde bırakılmasından sonra, hukuku tanımadan alınan heykel yıkma kararının çok anlamlı, ama aynı oranda son derece tehlikeli bir girişim olduğunu da sözlerine ekledi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de coşkulu 1 Mayıs'a doğru

SONRAKİ HABER

Çizgilerle AKP’nin serüveni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa