17 Haziran 2022 20:23

Diyarbakır’da ranta izin vermeyen TMMOB üyeleri tehdit edildi

TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, üye ve yöneticilerinin rant peşinde olan kişilerce tehdit edildiklerini açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Doğan Hatun, üye ve yöneticilerinin rant peşinde olan kişilerce tehdit edildiklerine dair basın açıklaması yaptı. Mimarlar Odası, Maden Mühendisleri, Şehir Plancıları Odası’nın katıldığı açıklamada  “Bu kent sahipsiz değildir” pankartı asıldı.

"DOĞRU OLANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ"

Açıklamayı yapan TMMOB  İKK Sekreteri Doğan Hatun, odaya bağlı Şehir Plancılar Odası (ŞPO) yöneticilerinin son dönemlerde rantsal proje peşinde olan kişiler tarafından tehdit edildiğini belirterek “ Kamu yararına aykırı olan ve ilgili yasalarca uygun olmadığı tespit edilen imar düzenlemelerine itiraz ettiğimiz için çeşitli baskı ve tehditlere maruz kalmaktayız. Son kayyum değişikliğinden önce kent içinde birçok kamusal alan ticari alana dönüştürülmek istenmiş, kamusal niteliği alanların özelleştirilmesiyle zayıflatılmış ve kamusal fonksiyonu yok edilmek istenmiştir. Bu alanların özelleşmesine karşı durmak zorundayız. Bu kentin gençlerine ve çocuklarına yaşanabilir bir kent bırakmak zorundayız. Coğrafyanın özelliklerini bilmeyen tarihini kültürünü içselleştirmeyen ve yokmuşçasına davranan atanmış yöneticiler bu hassasiyete sahip olmayabilirler ancak yüz yıllardır bu coğrafyada yaşayan bizlerin bu coğrafyanın her karışına dair sorumluluğumuzun ve söz hakkımızın olduğunu tekrar ifade ediyoruz, hepimiz bu kent için daha ilkeli ve doğru olanının mücadelesini vereceğimizi tekrar hatırlatıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Şirin'i öldüren Furkan Zıbıncı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Depremde yıkılan "Doğanlar Apartmanı" davasında müteahhit dahil 3 sanığa hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...