21 Nisan 2011 11:51

İşsizliğe tek çözümleri 'esnek çalışma'

Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Forum İstanbul 2011’in açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ne kadar hızlı büyürse büyüsün, işsizilğin yüzde 10’un altına düşürülmesinin bazı reformlar yapılmadan mümkün görülmediğini, işe giriş ve çıkışların kolaylaştı

İşsizliğe tek çözümleri 'esnek çalışma'
Paylaş

Babacan, “Bizim Türkiye’de, şu anda cari açıkla ilgili sorunumuz varsa, bunun en önemli sebeplerinden biri eğitim. ‘Ne alakası var’ diyenler olabilir” diyen Babacan, eğitim seviyesinin yüksek olduğu ülkelerde üretilen katma değerin daha yüksek olduğunu savundu.

ESNEKLİK MODELİ

İşgücü piyasası denildiğinde eğitimin yanı sıra, esnekliğin de önemli olduğunu savunan Bakan Babacan, şunları söyledi: “Türkiye’nin işsizlikte de yüzde 5 hedefine ulaşmasını istiyorsak, bu sadece hızlı büyümeyle mümkün değil. Bu konuda, ‘Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’ni oluşturduk. Henüz açıklamadık, çünkü bazı tamamlanması gereken çalışmalar var. Fakat, Türkiye eğer bazı alanlarda reform yapmazsa, ne kadar hızlı büyürse büyüsün, işsizliği yüzde 10’un altına indirmesi mümkün görünmüyor. Alanlardan biri eğitim. İkinci alan da, Türkiye’de iş gücü alanlarının esnekleştirilmesi. İşe girişlerin ve çıkışların kolaylaştırılması, işe giriş ve çıkışların maliyetinin düşürülmesi, esnek çalışma modellerinin geliştirilmesi. Bütün bunlar çok çok önemli alanlar.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla Kurultay Komitesinin 1 Mayıs yoğunluğu

SONRAKİ HABER

Tatlıses adaylıktan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...