09 Haziran 2022 12:36

Oturdukları sitenin bahçesinde bira içen kadınlara saldıran iki erkek tutuklandı

İstanbul Bahçeşehir'de oturdukları sitenin bahçesinde 6 kadına bira içtikleri bahanesiyle şiddet uygulayan 3 erkek gözaltına alındı, fail erkeklerden 2'si tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

7 Haziran akşamı İstanbul Bahçeşehir'de Ayşe S. ve beraberindeki beş kadın oturdukları sitenin kamelyasında bir grup erkeğin saldırısına uğradı. Aldıkları darbeler sonucu kadınlar yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralananlar ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ayşe T. ve akrabalarını darbettikleri iddia edilen kişiler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Sosyal medya hesabından bira içtikleri bahanesiyle saldırıya uğradıklarını duyuran Ayşe S. paylaşımında "Biz dün apartmanımın bahçesinde 55 yaşında teyzem ve komşularıyla oturup bir adet bira içtiğimiz için dört-beş erkek tarafından darp edildik.! Sesleri duyup aşağıya gelen 60 yaşındaki kalp hastası eniştemi yere düşürüp ayağını kırdılar ve hayati tehlikesi var.!” ifadelerini kullandı.

KARAKOLDA TEHDİT ETMEYE DEVAM ETTİLER

Saldırının hedefinde olan kadınlardan @babyodik isimli sosyal medya kullanıcısı da teyzesi olduğunu belirttiği Ayşe S.’nin paylaşımlarının ardından yaşadıkları saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beş kişinin, İstanbul Bahçeşehir’de yaşadıkları Reiskent Sitesi bahçesinde kendilerine saldırdığını kaydeden kadın, “Evimizin bahçesinde bize saldırdılar ya bu içkileri masadan kaldırın ya bu masayı ve sizi dağıtacağız dediler sonra masayı dağıtıp saldırmaya başladı beş erkek kadınları kafa göz dövdü” dedi.

Saldırganların olayın ardından gittikleri karakolda da tehditlerine devam ettiğini aktaran kadın, “Karakolda ben (bira) içirmem yine gidelim siteye yine içirmem içki diyor. Bizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

@babyodik adlı kullanıcı ayrıca kendilerine saldıran kişilerin siteye 2 yıl önce taşındığı ve daha önce de kendilerine yönelik tehditlerde bulunduklarını iddia etti. Bir süre sonra söz konusu paylaşımları kaldıran @babyodik adlı kullanıcı, durumun yargıya taşındığını, görüntüler delil niteliğinde olduğu için paylaşımları kaldırdıklarını söyledi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

DHA'nın aktardığı bilgilere göre şiddet olayının ardından gözaltına alınan 3 erkekten 2’sinin tutuklandığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan üç kişi adliyeye sevk edildi. Zeki A ve Cihan A. tutuklanırken Emrah A. ise adli kontrol uygulanarak serbest kaldı.

"İÇİM RAHATLAMADI, AİLEM ADINA ENDİŞE EDİYORUM"

Kamuoyu baskısının sayesinde tutuklama kararının çıktığını keydeden @babyodik adlı kullanıcı, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Denetimli serbestlik boyutunu bilmiyorum tabi, gözleri dönmüş serbest bırakılırlarsa nolur bilmiyorum tam içim rahatlamadı"

"Hala daha karakolda 'bu gözlere iyi bakın sizi yaşatmıycaz' dedikleri için can güvenliğimiz yok ailem adına endişeleniyorum."

"Yani ne desem bilmiyorum annemler 5-10 gün dışarı çıkmayalım diyolar, polis kan çıkabilir gözleri dönmüş demiş karşı taraf için. İnanamıyorum ya evimizin bahçesinde bira içtiğimiz için kan dökülecekmiş" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı’nda Fetihtepeliler 3 gündür mücadele ediyor: Bize yapılan zulmü hepsi görsün

SONRAKİ HABER

Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Gül: Hekimlerin umudunu besleyecek ‘gerçek iyileştirmeler’ hayata geçirilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...