08 Haziran 2022 22:52

İstanbul, Trakya ve Ankara için sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji, İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya için kuvvetli yağış, Ankara için sağanak, kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiğini açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de yarın yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya için yağışın, yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiğini belirtti. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. 

ANKARA'DA SAĞANAK SÜRECEK

Ankara Valiliği, yarın yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiği uyarısında bulundu.

Valilik açıklamasında, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiği belirtildi.

SOKAK, EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Ankara'da da bugünkü sağanak sonucu cadde ve sokaklar suyla doldu, ev ve iş yerlerini su bastı

Akşam saatlerinde gerçekleşen sağanak sonucu Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Mahallesi'nde sel sularının taşıdığı kaya parçaları yolu araç geçişine kapattı. 

Ankara'da sağanak sonrası yollar göle döndü

 

Turan Güneş Bulvarı'nda yol üzerinde bulunan dükkanları su bastı. Beşevler Mahallesi'nde Gazi Üniversitesi'ne giden alt geçide sel suyu doldu. Bahçelievler Mahallesi'nde ise geçen yıl hizmete açılan bisiklet yolu çöktü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da gazetecilere yönelik ev baskınları ve gözaltılar Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

6 aylık hamile eşini öldüren kocaya, haksız tahrik ve iyi hal indirimi verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...