21 Nisan 2011 11:42

Tuzla Kurultay Komitesinin 1 Mayıs yoğunluğu

Tuzla İşçi Kurultay Komitesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde 1 Mayıs çalışmalarını yoğunlaştırdı. Fabrikalarda yapılan toplantılarda, taşeronlaşmaya, işten atmalara, düşük ücretlere, fazla mesaiye karşı bildiri dağıtımları yapıldı. Sanayideki tüm işçilere ulaşarak yoğun bir katılım hedefleniyor. Organize sanayi

Tuzla Kurultay Komitesinin 1 Mayıs yoğunluğu
Paylaş
Erdem Geyik

Tuzla İşçi Kurultay Komitesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde 1 Mayıs çalışmalarını yoğunlaştırdı. Fabrikalarda yapılan toplantılarda, taşeronlaşmaya, işten atmalara, düşük ücretlere, fazla mesaiye karşı bildiri dağıtımları yapıldı. Sanayideki tüm işçilere ulaşarak yoğun bir katılım hedefleniyor. Organize sanayi işçileri Deri-İş sendikasıyla birlikte Aydınlı Mahallesi’nde 1 Mayıs kutlaması yaptıktan sonra ortak kutlamanın yapılacağı alana yürüme kararı aldılar.

Komitede yer alan Metal İşçisi Oktay Can “Örgütsüz işçilerin kendi haklarına sahip çıkmaları, iş yerlerinde birliğin sağlanması için toplantılar yapıyoruz. Çalışmalarımızı mahallelerde de sürdürüyoruz”  dedi. Tersane İşçisi Kerametin Özleyen, taşeronlaşma nedeniyle işçilerin haklarının ortadan kalktığını, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını belirterek, iş cinayetlerinin son bulması ve taşeronlaşmanın yasaklanması için tüm tersane işçilerinin 1 Mayısa katılmaları için mücadele ettiklerini söyledi. Rimaks İşçisi Aptullah Güven de, “Bizler iş yerinde sendikalaşarak önemli ölçüde haklarımızı kazandık. Ama Birçok örgütsüz iş yerleri var tüm işçilerin sermayeye ve hükümete karşı ortak mücadele etmesi için 1 Mayıs önemli. Bunun için kurultaylardan aldığımız güçle daha da iyi çalışarak mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.  Şu an direnişin sürdüğü Kampana Deri İşçilerinden Ali Can Balı neden alanlarda olacaklarını şöyle özetledi: “Bizlere 2 sendikaya üye ol diyen Başbakanın 1 sendikaya bile tahammülü yok. Tuzla’da taşeronlaşmanın yasaklanması için ve sendikal hakların kazanılması için alanlarda olacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büro emekçileri ayakta

SONRAKİ HABER

İşsizliğe tek çözümleri 'esnek çalışma'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...