13 Ocak 2013 12:23

Turnasuyu’nda HES’le mücadele

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen Turnasuyu Vadisi köylüleri, köylerinde HES istemediklerini dile getirdi. Turnasuyu Irmağı üzerinde HES yapmak isteyen şirketin hazırlamış olduğu dosya üzerinden bilgilendirme yapılan toplantıda HES’e karşı mücadele kararı çıktı.Toplant

Turnasuyu’nda HES’le mücadele
Paylaş

Toplantıda HES şirketinin hazırlamış olduğu proje televizyon ekranına verilerek anlatıldı. Proje hakkında bilgi veren Platform Üyesi Mehmet Şenocak, kendisinin fotoğrafçı olduğunu ancak moralinin bozulması nedeniyle bu bölgede artık fotoğraf çekmediğini söyledi, projede Turnasuyu Vadisinin nasıl yok olacağını şirketin belgeleriyle anlattı. Suyun alınarak başka ırmağa aktarım yapıldığı Turnasuyu Vadisinde tarihi kalıntıların olduğunu, SİT alanı ilan edildiğini ama buna karşın HES’lerin yapılmak istendiğini vurguladı.

‘SU PARALI OLACAK’

Platform Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül de, suların borulara alınarak paralı hale getirileceğini, derenin kuruyacağını ve yaşamın yok olacağını bu yüzden şimdiden önlem alınması gerektiğini belirtti. Elektrik üretiminin bahane olduğunu asıl amacın suları ele geçirmek olduğunu da savunan Gönül, “Turnasuyu Vadisi’nde turizmi geliştireceklerini söyleyenler, kuruyan ırmağın olduğu yerde, doğanın tahrip edildiği yerde nasıl turizm yapılacağını da anlatmalıdır” dedi.


NE GEREKİYORSA YAPMALIYIZ

Toplantıya katılanların “Ne yapmamız gerekirse onu yapalım, önlem alalım” demesi üzerine söz alan Platform Üyesi Coşkun Özbucak, “Her birimizin kararlı olması gerekir. Birlikte hareket edilirse HES engellenir. Öncelikle buradan ayrılmadan önce, birlikteliği sağlamak için kendi aranızdan temsilci grubu belirlemiz gerekiyor. Yasal yolları deneyeceğiz ama önemli olan sizlerin kararlılığıdır. Yerlerinizi satmayın. Her yerde HES istemediğinizi dillendirin” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından bundan sonra yapılacakları planlamak ve koordineyi sağlamak amacıyla beş temsilci seçildi. Seçilen temsilcilerle Koruma Platformunun çalışmaları planlaması kararı alındı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde hak ve hukuk katliamı

SONRAKİ HABER

Van’dan barışa çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...