01 Haziran 2022 15:15

Köyceğiz Gölü kıyılarının ve Günlük ormanlarında yapılaşmaya açılmasına tepki

MUÇEP Köyceğiz Meclisi, Köyceğiz gölü kıyıları ve Günlük ormanlarında yapılaşmanın önünü açılmasına, kıyıların rant merkezi haline getirmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Selin Tüzün

Reklam

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Köyceğiz Meclisi, Köyceğiz gölü kıyıları ve Günlük ormanlarında yapılaşmanın önünü açılmasına, kıyıların rant merkezi haline getirmesine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

MUÇEP Köyceğiz Meclisi adına açıklama yapan Hüseyin Erol, son yıllarda doğa cenneti olarak tanınan Köyceğiz’de kaçak ve plansız yapılaşmanın, kamusal alanları talan etme, madencilik faaliyetleri, ormanların tahrifatının yanında köyceğiz gölü kıyıları ve günlük ormanlarında yapılaşmanın önünü açmak, kıyıları rant merkezi haline getirmek için faaliyetlerin başladığının görüldüğünü söyledi.

"BELEDİYE MÜTEAHHİTLERİN TALANINA GÖZ YUMMAMALI"

Erol, “Köyceğiz halkının kullanımında olan ve gölümüzün kıyısında olan Günlük ormanı bitişiğinde bulunan ve üzerinde bulunduğumuz bu yer izinsiz, plansız ve kaçak olarak dolgu yapılmak sureti ile niteliği değiştirilmeye çalışılıyor” dedi. Defalarca vatandaşlar tarafından şikayet konusu edilmesine rağmen Köyceğiz Belediyesi’nin sessiz kalmaya devam ettiğini ifade eden Erol, “Hiçbir belediye halka karşı rantın yanında yer alamaz, almaz. Hiçbir belediye kamuya ait alanları müteahhitlerin talanına göz yummaz, yumamaz” diye ekledi.

"Köyceğiz doğası, Köyceğiz gölü, Günlük Ormanları kırmızı çizgimizdir” diyen Erol şöyle devam etti; “Unutulmamalıdır ki 9 yıl önce bugün Taksim Gezi Parkında bir ağacın yok edilmesine müsaade etmeyenler, bugün hala aynı inanç ve amaçla aramızdalar. Doğamıza karşı gelen her tehdidin karşısında Gezi ruhu olacaktır.” Gezi direnişçilerinin yanlarında olduklarını bildiren Erol, “Gezi’de katledilenleri unutmuyoruz” dedi.

"DOĞA YAŞAYAN HER CANLININ EVİDİR"

Doğayı katlederek kamusal alanları talan etmek isteyenlerin karşılarında ülkesini, doğasını ve milletini seven vatanseverlerin bulunduğunu hatırlatan Erol, “Köyceğiz Gölü, Günlük ormanları, sazlık alanları, yaylaları, dereleri, pınarları, verimli toprakları ile ülkemizde yaşayan her bir vatandaşın ortak değeridir. Bizlerin yaşam alanlarıdır, doğamızda yaşayan her canlının evidir” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam