21 Nisan 2011 11:14

İki edebiyat tek dünya

Türk ve Rus Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu bugün Kayseri’de başlıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Erciyes Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Yeni Ufuklar Derneğinin iş birliği ile düzenlenen “İki Edebiyat, Tek Dünya: Türk ve Rus Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu” iki ülkeni

İki edebiyat tek dünya
Paylaş

Türk ve Rus Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu bugün Kayseri’de başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Erciyes Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Yeni Ufuklar Derneğinin iş birliği ile düzenlenen “İki Edebiyat, Tek Dünya: Türk ve Rus Edebiyatları Uluslararası Sempozyumu” iki ülkenin çağdaş yazarlarını, eleştirmenlerini, iki edebiyatın çevirmenlerini ve edebiyat araştırmacılarını buluşturacak. Sempozyum, iki gün sürecek.

Sempozyumda, “Uluslararası Yayıncılık ve Çeviri Destek Projelerinde Yeni Açılımlar”, “İki Ülke Edebiyatı ve Çeviri İlişkileri”, “Edebiyatların Son On Yılı Üzerine”, “Süreli Yayınlar ve Edebiyat”, “Edebiyatın Birleştirici Rolü” oturumlarında, Türk ve Rus edebiyatının bugünü, iki edebiyatın çağdaş temsilcileri tarafından tartışılacak.

Sempozyuma, Rusya Federasyonu’ndan aralarında Rus Çocuk Fonu Başkanı, Rusya Bilimler Akademisi Fahri Üyesi, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarı Albert Lihanov, Rusya Yazarlar Birliği Sekreteri ve Eleştirmen Lola Utkirovna Zvonareva, Tarihçi Aleksandr Nabokov’un da bulunduğu 13 yazar katılıyor. Türkiye’den ise Alev Alatlı, Ataol Behramoğlu, Onur Bilge Kula, Sevinç Çokum ve Beşir Ayvazoğlu’nun da bulunduğu 14 edebiyatçı, yazar, çevirmen, yayıncı ve ajans temsilcisi katılacak.

Sempozyumun açılışı bugün Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde, gün içinde takip eden oturumlar ise Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak. Yarın ise sempozyumun iki oturumu Nevşehir’in Mustafapaşa beldesindeki Kapadokya Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Ajansı’nda greve doğru

SONRAKİ HABER

Suç ve Ceza İstanbul’da festival oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...