27 Mayıs 2022 15:25

Gezi eylemlerine ilişkin Beşiktaş Çarşı davasında görüntüler istendi

Gezi eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yargılandığı duruşmada mahkeme, ajanslardan eylemlere ilişkin görüntülerin istenmesine karar verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi parkı eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 9 kişi ve avukatları katıldı. Duruşmada söz avukatlar, davanın uzatılmamasını ve derhal beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, ulusal haber ajanslarına yazı yazılarak, Gezi eylemleri sırasında Beşiktaş'ta bulunan dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin kamera ve görüntü kayıtlarının sorulmasına karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

BERAAT KARARI BOZULMUŞ, DOSYALAR ÖNCE BİRLEŞMİŞ SONRA AYRILMIŞTI

Gezi eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma" suçlarından açılan davada mahkeme beraat kararı vermişti. Yargıtay ise kararı bozmuştu.

Bozma ilamında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile bu dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu belirtilerek, dosyaların birleştirilerek karar verilmesi istenmişti. Dosyalar İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesinde birleşmişti.

Davanın 21 Şubat'ta yapılan duruşmasında, mahkeme heyeti, dosyada tutuklu sanık kalmamasını, tüm sanıkların savunmalarının alınmış olmasını ve Yargıtay ilamında araştırılması istenen hususların henüz tamamlanmamış olmasını dikkate alarak 35 sanık yönünden ayrılma kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emekli PETKİM işçisi: Patronların saldırısı topyekün mücadeleyle bertaraf edilebilir

SONRAKİ HABER

CHP’li Özel'den "sosyal medya yasası" tekisi: Daha sert bir döneme geçilmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...