19 Mayıs 2022 12:20

Madenci şirket yine habersiz patlatma yaptı: Devlet Madran Dağını şirketlere terk etti!

Evinin 50 metre yakınındaki maden ocağındaki son patlatmanın ardından konuşan Topçam köylüsü Ali Coşkun, "Devlet Madran Dağını şirketlere terk etti!” diyerek isyan etti.

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Reklam

Özer AKDEMİR

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Topçam köyünde evlerine 50 metre uzaklıkta patlatmalı madencilik yapılan Ali-Cennet Coşkun çiftinin başına yine taş yağdı. Bugün öğle saatlerinde maden işletmesinde yapılan patlatmada fıstık çamları zarar gören ve evlerinin üzerine taşlar yağan çiftin talebine rağmen bölgede bulunan jandarma tutanak tutmadan olay yerinden ayrıldı.

PATLATMAYI YİNE HABER VERMEDİLER

Madendeki patlatmanın ardından gazetemizi arayarak patlatma görüntülerini ve jandarmaya yönelik tepkisini içeren videoyu gönderen Ali Coşkun yaşadıklarını şöyle anlattı: "Birkaç gündür zaten iş makineleri ile hemen yanımızda maden alanını genişletiyorlardı. Bugün ise öğle saat 14.00 sıralarında büyük bir patlatma oldu. Patlatmadan önce bize herhangi bir bilgi verilmedi ama sirenler çaldı. Jandarma patlatma sırasında çekim yapmamıza izin vermedi. 'Biz zaten yapıyoruz' dediler. Patlatmanın ardından ise istememize rağmen görüntüyü vermediler bize."

JANDARMA TUTANAK TUTMADAN AYRILDI

Patlatma sırasında taş ve tozların evlerinin çatısına ve önüne düştüğünü belirten Coşkun, "Jandarma komutanından bu durumu tutanak altına almalarını istedim. ‘Ben bir şey görmedim’ diye tutanak tutmadı. Ben nasıl görmediniz siz de buradaydınız, şu kırılan ağaçlara bakın, dememe rağmen ‘Jandarmayı hedef alıyorsunuz. Bizim burada işimiz bitti’ diye tutanağı olay yerinde tutmak yerine karakolda tutacağını söyleyerek kaçar gibi bölgeden ayrıldı. Bana da ‘Tutanağı gelip karakoldan alırsın’ diye tehditvari konuştular. Açıkça şirketin tarafındaymış gibi davranıyor jandarma” dedi.

DEVLET BİZİ ŞİRKETİN İNSAFINA TERKETTİ!

Patlatmanın civardaki fıstık çamlarından büyük büyük dalların kopmasına neden olduğunu söyleyen Coşkun, “Bu taşlar bir canlının başına da gelebilirdi. Ya da yarın bir gün bizim başımıza düşebilir. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Biz bayramı başımıza taş yağarak kutluyoruz. Buraların egemenliği Eysim şirketinde ve devlet bizi tamamen şirketin insafına bırakıp gitti. Daha doğrusu devlet Madran’ı şirketlere terk etti” diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklam