17 Mayıs 2022 20:59

Peker'den SADAT Başkanı'nın iddialarına yanıt: HTS kayıtlarını çıkarın

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Tanrıverdi'nin Halk TV'deki açıklamalarına yanıt veren Sedat Peker, "Kaç kere telefonla görüştüğümüzün HTS kayıtlarını çıkarın" dedi.

Ekran görüntüsü: Sedat Peker/YouTube

Paylaş

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, katıldığı Halk TV yayınında "İftirada bulunuyor. Sedat Peker randevu talep etti, kabul etmedik. Davet etti, kabul etmedik" iddialarnı öne sürdü. Peker ise "HTS kayıtlarını çıkarın" çağrısında bulundu.

Programda Sedat Peker'in YouTube üzerinden yayımladığı videolarda dile getirdiği, SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'ye, cihatçı el Nusra'ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını iddiaları gündeme geldi.

Tanrıverdi, "Sedat Peker bir itirafta bulunuyor. Kendi götürdüğüm tırların içinde bu malzemeler vardı. Bir kısmını El Nusra'ya teslim edildi. Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker 'Ben bunları götürdüm' diyorsa bu onların problemi" dedi.

Tanrıverdi ayrıca "Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik. ‘Bir düğüne davetliyim, risk almak istemiyorsanız orada görüşelim’ dedi. Bunları kabul etmedik" iddialarını öne sürdü.

Tanrıverdi, "Geçen sene yaptığı iddialardan sonra şunu anladık. Benim tahminim Sedat Peker'i 'iyi keklemişler. Birileri gitmiş Sedat Peker’e biz SADAT’tanız demiş. O da doğruluğunu teyit etmek için bizi aramış. Doğruluğunu teyit etmeyince iddianın peşini bırakması gerekiyordu. Ama o buna devam etmiş. Kim yapmıştır bunu? O dönem FETÖ çok aktifti. FETÖ, Sedat Peker’i aldattı diye düşünüyorum" diye ekledi.

PEKER'DEN YANIT: HTS KAYITLARINI ÇIKARIN

Tanrıverdi'nin bu iddilarına karşı, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklama yapmak için kullandığı öne sürülen "Deli Çavuş" isimli sosyal medya hesabından, Peker'in ağzından açıklama yapıldı.

Yapılan paylaşımda özetle şunlar ifade edildi:

"Sedat Peker'i kimse kekleyemez! Sizin gücünüz annelere ve çocuklara yeter. Devletin parasını çalmak için bıraktığınız sakallar, giydiğiniz şalvarlar sizi benim elimden kurtaramayacak. Ben sizin ruhunuzu biliyorum. Sizin gücünüz silahsız garibanlara yeter!

Video çekmemi engellediniz, tweet atmamı engellediniz, rt yapmamı bile engellemek için uğraşıyorsunuz. Delikanlılıkta böyle bir şey olur mu? Televizyonlara çıkıp özgürce konuşacaksınız, ama rt bile yapmama engel olmak için tüm gücünüzle uğraşacaksınız!

SADAT'ın sivil ayağını temsil eden Sabri Balaban’ın yanıma kaç kere geldiğinin HTS kayıtlarını çıkartın, kaç kere telefonla görüştüğümüzün HTS kayıtlarını çıkartın, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi ile telefonla görüşmüş müyüm, görüşmemiş miyim? Telefon HTS kayıtlarını çıkartın.

Devlet'in gücünü kullanıp ağzımı, elimi ve dilimi bağlayacaksınız, televizyonlara çıkıp kabadayılık yapacaksınız, elbet şartlar değişir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sular yükselirken payımıza düşen

SONRAKİ HABER

Irkçılığı yaratanlar onunla başa çıkamayacaklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...