17 Mayıs 2022 20:44

Melih Tanrıverdi ile Sedat Peker arasında SADAT polemiği

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Halk TV'de "Sedat Peker randevu talep etti, kabul etmedik. Davet etti, kabul etmedik" dedi. Peker ise "HTS kayıtlarını çıkarın" çağrısında bulundu.

Halk TV canlı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Paramiliter yapı" ve "Terörist yetiştiren kurum" diyerek önüne gittiği ve "seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır" dediği SADAT'ın Yönetin Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Halk TV yayınında konuştu. Tanrıverdi'nin yayındaki açıklamalarına Sedat Peker'den yanıt geldi.

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını reddetti.

"HANGİ DEVLETLERLE ÇALIŞTIĞIMIZ SIR"

SADAT'ın "Türkiye'ye dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatlarına" özel stratejik danışmanlık hizmetleri, özel askeri eğitimler ve donatım hizmetleri verilmek üzere kurulduğunu söyleyen Tanrıverdi, "60 civarı ülkeye hizmet teklifleri verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik" dedi.

"Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı. Suriye'deki muhaliflerine bir donatı hizmetimiz de olmadı" iddialarını öne süren Tanrıverdi, hangi devletlerle çalıştıklarını ise "sır olduğu için" açıklamadı.

"SURİYE'DE KİMSEYİ YETİŞTİRMEDİK, BURADA EĞİTİM VERELİM İSTEDİK"

Suriye’ye gitmediklerini ve orada kimseyi yetiştirmediklerini iddia eden Tanrıverdi, "Eğitim paketlerimiz var. Yurt dışından birimler gelsin, biz burada eğitim verelim istedik. Fakat Türkiye'de mevzuat TSK dışından herhangi birimin Türkiye’ye gelip eğitim almasına izin vermiyor. O yüzden bizim ne Türkiye’de ne de yurtdışında herhangi bir yerde eğitim kampımız yok. Eğitimlerimizi ülkelerin kendi tesislerinde veriyoruz" diye konuştu.

Gayrinizami harp eğitimini de Türkiye'de vermediklerini iddia eden Tanrıverdi, "Paketlerimiz var. Bu eğitimler silahlı kuvvetlere ve polislere verilecek bir eğitim paketi. Bugün Rusya, Ukrayna'yı işgal etti. Ukrayna şu an gayrinizami harp faaliyeti yürütüyor. Zamanında İngiltere, Ukrayna'ya vermişti" dedi.

"RANDEVU ALSAYDI GÖRÜŞMEK İSTERDİK"

Tanrıverdi, Kemal Kılıçdaroğlu için de niyetinin "Şov yapmak" olduğu suçlamasını yöneltti: "Keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde." 

PEKER İÇİN "İFTİRADA BULUNUYOR" DEDİ

Programda Sedat Peker'in YouTube üzerinden yayımladığı videolarda dile getirdiği, SADAT'ın "Sedat Peker yardım konvoyu" üzerinden Suriye'ye, cihatçı el Nusra'ya silah, araç, mühimmat ve ekipman yolladığını iddiaları da gündeme geldi.

Tanrıverdi, "Sedat Peker bir itirafta bulunuyor. Kendi götürdüğüm tırların içinde bu malzemeler vardı. Bir kısmını El Nusra'ya teslim edildi. Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker 'Ben bunları götürdüm' diyorsa bu onların problemi" dedi.

"RANDEVU İSTEDİ, KABUL ETMEDİK"

Tanrıverdi ayrıca "Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik. ‘Bir düğüne davetliyim, risk almak istemiyorsanız orada görüşelim’ dedi. Bunları kabul etmedik" iddialarını öne sürdü.

Tanrıverdi, "Geçen sene yaptığı iddialardan sonra şunu anladık. Birileri gitmiş Sedat Peker’e biz SADAT’tanız demiş. O da doğruluğunu teyit etmek için bizi aramış. Doğruluğunu teyit etmeyince iddianın peşini bırakması gerekiyordu. Ama o buna devam etmiş. Kim yapmıştır bunu? O dönem FETÖ çok aktifti. FETÖ, Sedat Peker’i aldattı diye düşünüyorum" diye ekledi.

PEKER'DEN YANIT: HTS KAYITLARINI ÇIKARIN

Tanrıverdi'nin bu iddilarına, Sedat Peker'in açıklama yapmak için kullandığı öne sürülen "Deli Çavuş" isimli sosyal medya hesabından, Peker'in ağzından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "SADAT'ın sivil ayağını temsil eden Sabri Balaban’ın yanıma kaç kere geldiğinin HTS kayıtlarını çıkartın, kaç kere telefonla görüştüğümüzün HTS kayıtlarını çıkartın, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi ile telefonla görüşmüş müyüm, görüşmemiş miyim? Telefon HTS kayıtlarını çıkartın" çağrısı yer aldı.

SADAT NEDİR?

Türkiye’de uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirket olduğu belirtilen ve eski TSK mensuplarının görev aldığı SADAT, askeri ve “iç güvenlik” yani “terörle mücadele” alanında "danışmanlık ve eğitim hizmeti" veriyor. Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitimi veren şirketin, kursları arasında “Gayri Nizamı Harp” ve “Keskin Nişancılık” gibi başlıklar da dikkat çekiyor. “Kara Harekatı”, “Keskin Nişancılık”, “Koruma”, “Tahrip”, “Gayri Nizami Harp”, “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, “Tank / Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de kadınlardan Kültür ve Özaydın için açıklama

SONRAKİ HABER

Sorun göçmenler değil göçmenlik, çözüm düşmanlık değil birlikte mücadele!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...