16 Mayıs 2022 15:22
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2022 20:45

Fransa'nın yeni başbakanı Elisabeth Borne oldu

Fransa Başbakanı Jean Castex, görevi bıraktı. Fransa'nın yeni başbakanı Elisabeth Borne oldu.

Elisabeth Borne | Fotoğraf: Wikipedia

Paylaş

Fransa Başbakanı Jean Castex, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sundu. Castex’den boşalan koltuğa Çalışma Bakanı Elisabeth Borne getirildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Castex'in kendisinin ve hükümetinin istifasını Macron'a sunduğu, istifasının kabul edildiği belirtildi. Castex, Başbakanlık görevine 3 Temmuz 2020'de gelmişti.

Macron, Castex’den boşalan koltuğa 61 yaşındaki Çalışma Bakanı Elisabeth Borne getirdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Elisabeth Borne'u Başbakan olarak atadı ve ona hükümeti kurma talimatı verdi" denildi.

Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Castex ve ekibine teşekkür ederek, "Yaklaşık iki yıl boyunca Fransa'nın hizmetinde tutku ve bağlılıkla hareket etti. Gelin, yapılan işlerden ve elde edilen sonuçlardan birlikte gurur duyalım” ifadelerini kullandı.

Borne, Macron'un ilk cumhurbaşkanlığı döneminde sırasıyla Ulaştırma Bakanı (2017-2019), Ekoloji Bakanı (2019-2020) ve Çalışma Bakanı (2020-2022) olarak görev aldı. Borne, Fransa 5. Cumhuriyeti'nin ikinci kadın başbakanı oldu. Fransa'nın ilk kadın başbakanı eski François Mitterand döneminde yaklaşık 11 ay Edith Cresson olmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada dinlenecek olan koruma polisi kazada öldü

SONRAKİ HABER

TTB, Beyaz Kod verileri için mahkemeye başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...