29 Nisan 2022 14:41

Kemalpaşa’da uzun zaman sonra 1 Mayıs kutlandı

İzmir Kamalpaşa'da uzun zaman sonra 1 Mayıs kutlandı. Kemalpaşa Emek Demokrasi Güçleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada "“Bugünden tezi yok, hayatı yeniden örgütleyeceğiz" denildi.

Kemalpaşa’da uzun zaman sonra 1 Mayıs kutlandı

Fotoğraf: Nuray Öztürk/Evrensel

Kemalpaşa Emek Demokrasi Güçleri, Şehitler Parkında 1 Mayıs’ı kutladı. Uzun zaman sonra kutlanan 1 Mayıs’a Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi Kemalpaşa Belediyesi işçileri, Eğitim Sen, DİSK Emekli Sen, Emek Partisi ve CHP katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, gelen zamlardan dolayı işçi ve emekçilerin geçinemediğini söyleyerek, “Milyonlarca kişi; gece gündüz çalışarak yoksul bile olamıyorsak, bir avuç zengin çalışmadan, milyarlara sahip olduğu içindir” dedi.

“İŞ EKMEK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

Genç, “İşte bu sefalete karşı, fabrikalarda, atölyelerde, işyerlerinde, sokaklarda ‘Artık yeter’ diyen işçilerin irili ufaklı direnişleri filizleniyor. Bunlardan biri de Kemalpaşa’da Ergsan dökümde yaşandı. Kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı, günde en az 10-12 saat çalışmaya karşı artık yeter diyen işçiler sendikalaşmak istediğinde kapı önüne konuldu. Emeğimizi çalıyorlar, ekmeğimizi çalıyorlar, örgütlenme hakkımızı gasbediyorlar” diye konuştu.

Ekonomik, sosyal, politik saldırıları püskürtmek için birlik, mücadele ve dayanışmadan başka yol olmadığını söyleyen Genç, “Bugünden tezi yok, hayatı yeniden örgütleyeceğiz, 1 Mayıs meydanlarından aldığımız güçle, fabrika ve atölyelerden iş ekmek özgürlük mücadelesini yükselteceğiz” dedi.

Kemalpaşa 1 mayıs

Fotoğraf: Nuray Öztürk/Evrensel

“KRİZİ YARATMADIK, BEDELİNİ DE ÖDEMEYECEĞİZ”

KESK Eğitim Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri Varol Öztorun ise, derin krizle 2022 1 Mayıs’a gidildiğini söyleyerek, “Ekonomik kriz yaşanıyor. Bu da AKP’nin 20 yıldır uyguladığı yanlış politikalardan kaynaklı. Biz bu krizi yaratmadık bu krizin bedelini de ödemeyeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et