21 Nisan 2011 09:14

'Dede Tayyip’ten nükleer masallar’

Greenpeace üyesi bir grup, hükümetin nükleer projesini masal kahramanları kıyafetlerine bürünüp, "Dede Tayyip'den nükleer masallar" bildirileri dağıtarak protesto etti.Japonya yaşanan deprem ve tsunami felaketi sonrası gerçekleşen nükleer santral faciasına rağmen, "Riski var patlayabilir, diye biz tüp gaz

'Dede Tayyip’ten nükleer masallar’
Paylaş

Japonya yaşanan deprem ve tsunami felaketi sonrası gerçekleşen nükleer santral faciasına rağmen, "Riski var patlayabilir, diye biz tüp gaz kullanmayacak mıyız?" sözleriyle nükleer enerji konusundaki çalışmalarından geri adım atmayacaklarını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepkiler sürüyor. Daha önce Başbakan'a yönelik tepkilerini Galata Kulesi'ne "Tayyip'i durdur, Nükleeri durdur" animasyonu yansıtan Greenpeace üyeleri, Çernobil felaketinin yıldönümü olan şu günlerde de Beyoğlu Tünel Meydanı'nda "Bir varmış bir yokmuş, Nükleer varmış gelecek yokmuş" pankartı açarak hükümeti protesto etti.

Meydanda hükümetin nükleer santral planlarını "Dede Tayyip'den nükleer masalar" bildirileri dağıtarak protesto eden Greenpeace üyelerinden ikisinin masal kahramanları kıyafetleri giymiş olması da dikkat çekti. Eylemde grup adına açıklama yapan Greenpeace Gençlik Üyesi Onur Fidangül, nükleer felaketler devam ederken Hükümetin nükleer santral projelerini sürdürmesini eleştirdi. Fidangül "Kurulumu yaklaşık 15 yıl sürecek olan nükleer santraller, aslında bizden çok bugünün gençlerini ve bizden sonraki nesilleri etkileyecek. Ancak hükümet bu önemli konuda biz gençlerin fikrini almıyor. Nükleer projelerine karşı AKP'nin anlattığı masallara artık kimse inanmıyor" dedi.

Grup yaptıkları açıklamanın ardından İstiklal caddesinde "Dede Tayip'den nükleer masallar" adlı bildiri dağıttı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İki yeni canlı türü bulundu

SONRAKİ HABER

11'lerden Düzce'deki direnişlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa