21 Nisan 2022 09:27

İstanbul Üniversitesinde ülkücü bir grup öğrencilere saldırdı

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde bulunan İletişim Fakültesi önünde ülkücü bir grup fakülteye girmek üzere olan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubuna saldırdı.

Ekran görüntüsü videodan alınmıştır

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde bulunan İletişim Fakültesi önünde 25 kişilik ülkücü bir grup fakülteye girmek üzere olan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubuna saldırdı. Üniversitenin özel güvenlik birimleri ve polis ekipleri grup arasına kalkanla bariyer oluştururken saldırgan gruba müdahalede bulunulmaması dikkat çekti.

Üniversitede dün de sayıları 20’yi bulan ülkücü bir grup 4 öğrenciye saldırmıştı. Saldırıya tepki gösteren öğrenciler özel güvenlik görevlileri tarafından tehdit edilmişti.

Saldırıları kınayan İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği, “Yaratılmaya çalışılan korku ve baskı ikliminin karşısında, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. İktidarın kuşatması, polis, özel güvenlik ve faşist çeteler, demokratik ve özerk üniversite talebimizi yükseltmenin önüne geçemeyecekler” açıklaması yapmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

{{452233}} 

ÖNCEKİ HABER

Bergama’da emekçiler 1 Mayıs’a çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Sarayköy'de köylünün engellediği jeotermal araştırmaya Kaymakamlık jet hızıyla özel izin verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...