15 Nisan 2022 11:38

TİP Milletvekili Ahmet Şık: Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki var?

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ali Osman Akat ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Ahmet Şık | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan ve Erdoğan başta olmak üzere AKP’liler ile fotoğrafları çıkan Ali Osman Akat’ı Meclis gündemine taşıdı.

Şık, “Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki vardır?​” diye sordu.

Kolombiya’dan ‘kozmetik ürün’ adı altında Türkiye’ye gönderilen iki ayrı kargo paketinde 111 kilogram kokain tespit edildi.

İstanbul’da lüks plazadaki adrese teslim edilen kargonun alıcısının Eski Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve kozmetik markası L'ACTONE'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat olduğu ortaya çıktı.

Akat uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Akat’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan AKP’li Binali Yıldırım ile fotoğrafları olduğu da medyaya yansıdı.

MECLİS GÜNDEMİNDE

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ali Osman Akat ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

AHMET ŞIK’TAN 10 SORU

Şık, Oktay’a şu soruları yöneltti:

  1. Akat ile AKP arasında ne tür bir ilişki vardır?
  2. Aralarında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri BakanıSüleyman Soylu’nun da olduğu birçok bakan ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını kendi internetsitesinde yayınlayan Akat’ın uyuşturucu ticareti yaptığına dair istihbarat birimleri tarafındanyapılmış herhangi bir çalışma var mıdır?
  3. Devlet erkanına bu kadar yakın olabilen bir kişinin uyuşturucu taciri olduğuna dairistihbarat birimlerinin bir raporu veya çalışması yoksa bu istihbarat zafiyetinin gerekçesinedir?
  4. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Kolombiya-Panama-Almanya-İstanbul rotasıylagetirilen kokain Alman Gümrük Bürosu tarafından tespit edilmiş ve Türkiye’ye bildirmiştir.İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kokain yüklerini teslim aldıktan sonra Savcılığın talimatıyla kontrollü teslimat yapılmasına karar verilmiş ve kokainlerin yerine kumdolu paketler konulmuştur. Kontrollü teslimatta suça konu yüklerin değiştirilmesi kararıhukuki midir? Değilse kimlerin dahliyle bu karar alınmış ve neden böyle bir uygulamayagidilmiştir?
  5. Ali Osman Akat’ın uyuşturucu ticareti medeniyle tutuklandığı operasyonun 4 ay boyuncakamuoyundan gizlenmesinin gerekçesi nedir? Bu gizliliğin nedeni Akat’ın siyasi iktidarlaolan yakınlığı mıdır?
  6. Ali Osman Akat’ın 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmasının gerekçesi nedir? Neden 3.kez gözaltına alındığında tutuklanmıştır?
  7. Ali Osman Akat’ın 2 kez gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasında siyasi iktidaramensup kişilerin bir etkisi olmuş mudur?
  8. Ali Osman Akat’ı serbest bırakan yargı mensupları ile ilgili adli ve idari soruşturmaaçılmış mıdır?
  9. Uluslararası kaçakçılığın ortaya çıkarıldığı operasyona Alman makamlarının dahilolmasaydı yine de Akat’ın tutuklanabilecek miydi?
  10. Ali Osman Akat’a ait Tekirdağ merkezli L’ACTONE firmasının dezenfektan TBMMyerleşkesinde kullanılması kararı kim tarafından verilmiştir? TBMM’de kullanılacakürünlerin temini nasıl bir yöntemle yapılmaktadır? Söz konusu ürünler için kaç firmadanteklif alınmıştır? L’ACTONE şirketinin tercih edilmesinin nedeni nedir? Söz konusu firmadanürün alınmasına aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’unetkisi olmuş mudur? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2022 Cannes Film Festivali'nin programı belli oldu

SONRAKİ HABER

EA, FIFA 22 video oyunundan Rus takımlarını çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...