15 Nisan 2022 00:40

Bakanın memur maaşlarına ilişkin bir bilgisi yokmuş!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, en düşük ve en yüksek memur maaşını Hazine ve Maliye Bakanlığına sordu. Bakanlık ise bilginin kendilerinde olmadığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Hazine ve Maliye Bakanlığına, 2022 yılı en düşük ve en yüksek memur maaşını sordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, en düşük ve en yüksek memur maaşı bilgisinin kendilerinde olmadığını söyleyerek “Söz konusu sorularınıza ilişkin bilgiler özel çalışma gerektirdiğinden başvurunuza cevap verilememiştir” diye açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ın vermiş olduğu cevabı değerlendiren İlgezdi, “Kamu maliyesini yöneten bir bakan nasıl olur da en yüksek ve en düşük memur maaşlarını bilmez? Biz bunu Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan öğrenemezsek başka nereden öğreneceğiz? Sayın Bakan Nurettin Nebati’nin gözlerinin içine bakarak mı rakamları anlayacağız? Anlayabiliyorlarsa onlar Sayın Bakanın gözlerindeki ışıltıdan net rakamları bize söylesinler. Peki, sayın bakan vatandaşın gözlerinin içindeki ışığın söndüğünü, gözlerindeki çaresizliği görüyor mu” dedi.

"ASGARİ DÜZEYDE MAAŞ VERDİKLERİ ORTAYA ÇIKMASIN DİYE AÇIKLAMIYORLAR"

Domatesin, yeşil soğanın, salatalığın 30 lira olduğu, patatesin 10 liraya yaklaştığı günleri geçildiğine dikkat çeken İlgezdi, “Ancak Bakanlık bununla mücadele etmek yerine en düşük memur maaşlarını açıklamıyor ki, asgari ücret düzeyinde maaş verdikleri ortaya çıkmasın. Diğer taraftan en yüksek maaşı da açıklamıyor ki, ballı maaşlar alanlar, bir elleri yağda, bir elleri baldaki insanlar ortaya çıkmasın. İktidar halkın çaresizliğini umursamıyor. Yaz gelsin pahalılık bitecek diyen bakan şimdi de enflasyonun düşmesi için 7 ay sonraya umut satıyor. Sayın bakanın, kamu maliyesini yönettiğinden haberi yok. Bakanlık da her ay ödemesini yaptığı memur maaşlarını bilmediğini iddia ediyor. Kimi kandırıyorlar? Bu tek adam rejiminin devlete verdiği zarardır” diye konuştu.

"AÇIKLADIKLARI MAAŞTAN DAHA AZ ALAN VAR"

2022 yılı için en düşük memur maaşının 6 bin 429 lira olarak açıklandığını hatırlatan Akkuş İlgezdi, “Bakanlığa özellikle en düşük memur maaşını bilgi edinme kapsamında resmi olarak sorduk. Yanıt vermediler, çünkü açıkladıkları en düşük memur maaşından bin lira daha az alan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı çalışan personel var. Bakanlıkta görev yapan derecesi 1/4 olan 3600 ek göstergeli 24 yıllık teknik personelin mart maaşının 5 bin 365 lira olduğunu, geçen ay bordrolarını açıklayarak ortaya koydum. İktidarın tek derdinin algı yönetmek. TÜİK’in işsizlik azaldı açıklamasını yaptığı gün, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan 78 kişilik işçi kadrosuna 13 bin 213 kişi başvuru yaptı. Bugün açlık tavan yapmışken, onların derdi halkın emeğinin hakkını vermek yerine, rakamlarla oynamak” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mithat Sancar: HDP'ye karşı yürütülen saldırılar hukuk dışıdır, antidemokratiktir, hiçbir meşruiyete sahip değildir

SONRAKİ HABER

Silivri'deki yakınlarına ulaşamayan aileler endişeli: Nereye gidelim, kime soralım?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...