13 Nisan 2022 09:25

Adana’da 1 Mayıs çağrısı yapıldı

DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve TMMOB’nin oluşturduğu tertip komitesi 1 Mayıs Mitingi için çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve TMMOB’nin oluşturduğu tertip komitesi 1 Mayıs Mitingi için çağrı yaptı. DİSK Çukurova Şube Binası’nda kurumların temsili katılımı ile yapılan basın toplantısında milyonların insanca yaşayacağı bir düzen için 1 Mayıs’ın iş yeri işyeri, sokak sokak örgütleneceği ifade edildi.

"EZİLEN İŞÇİLER EMEKÇİLER OLUYOR”

Kurumlar adına yapılan ortak açıklamayı DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu okudu. Ekonomik kriz, zamlar, borçlanma ile işçinin işini, aşını, geçimini ve sağlığını tehdit eden düzenin çarklarının işçileri, emekçileri ezdikçe ezdiğinin belirtildiği açıklamada “Hakkını arayan herkes bu düzenin hukuk dışı zorbalıkları ile karşı karşıya kalıyor. Halkı yoksulluğa, açlığa, işsizliğe, borçluluğa ve güvencesizliğe mahkum eden bu akıl dışı düzen Türkiye’nin sırtında bir yüktür” dedi.

Adana'da Kasım Gülek Köprüsü üzerinde 15.00’te Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş yapılacak ardından meydanda miting düzenlenecek. Mitinginin sloganı "Savaşa, Güvencesizliğe, Sömürgeye, İşsizliğe, Yoksulluğa Karşı Barışı, Umudu ve Mücadeleyi Büyütüyoruz!" olacak.

“TÜRK İŞ ORTAK MİTİNGE KATILMAYACAK"

Geçmiş 1 Mayıslarda Adana’da ortak mitinglerde yer alan Türk-İş Adana 4’üncü Bölge Temsilciliği 2017’den beri yerel mitinglere katılmıyor. Önceki yıllarda Türk-İş’in düzenlediği merkezi mitingler gerekçesi ile yerel mitinglere katılmayan Türk İş, bu yıl da Adana’daki ortak mitinge katılmayacak. 1 Mayıs kutlamasını Arif Nihat Asya Parkında basın açıklaması ile gerçekleştirecek. Açıklamanın ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve TÜMTİS mitinge katılacak.

Sendikalar dışında Adana 1 Mayıslarına her yıl katılan ve katılımı örgütleyen Adana’daki çeşitli siyasi partiler ve kurumlar da miting için çalışmalarına başladı.

Hak İş’e bağlı sendikaların yerel mitinge katılımı ile ilgili ise olumlu ya da olumsuz bir karar söz konusu değil.

"TÜMTİS 1 MAYIS’A YEREL KUTLAMALARLA HAZIRLANACAK

Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları gerekçe gösterilerek “Tam kapanma” uygulaması nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasıyla birlikte kutlamalar işyerlerine taşınıp yaygın şekilde kutlanmıştı. TÜMTİS sendikası işyeri kutlamalarını bu yıl da gerçekleştirecek. 1 Mayıs öncesi 1 hafta boyunca işyerlerinde yerel kutlamalar yapacak olan TÜMTİS 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu-Sen Araştırma Merkezi: Evine 13 bin 446 lira girmiyorsa yoksulsun

SONRAKİ HABER

Karaburna köylülerinin taşocağı davasının reddedilmesi Danıştay’dan döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa