06 Nisan 2022 11:35

Meral Akşener: Nebati'nin affını isteme vakti gelip çattı

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Türkiye'de enflasyonun Afrika ülkelerinden bile yüksek olduğunu belirterek "Nebati'nin affını isteme vakti gelip çattı" dedi.

Fotoğraf: İYİ Parti

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini söyleyerek, "Yumurtalı, çörek otlu bir ramazan pidesi 7,5 lira oldu. 4 kişilik bir aile sahur ve iftarda toplam 3 pide yese sadece ramazan ayının pide maliyeti 540 lira" diye konuştu. Enflasyon rakamlarına değinen Akşener, "Son 20 yılın en yüksek enflasyon oranı. Afrika ülkelerinden bile daha yüksek enflasyon oranıyla karşı karşıyayız" dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere "Ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" tavsiyesini "Sayın Erdoğan, senin bu söylediklerini ancak, etrafındaki doymak bilmeyen rantçılarının çocukları yapabilir. Ama bu memleketin çocukları yapamıyor. Üstelik senin yüzünden" diyerek eleştirdi..

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son 1 yılda, Türkiye'de enerji fiyatları yüzde 97,2 arttı. Avrupa Birliği ülkelerinde ise bu artış yüzde 28,7 oldu. Elektrik ve doğal gaza yapılan bunca zamma rağmen iktidar hala milletimizle dalga geçercesine abuk sabuk açıklamalar yapıyor. Yeterince zam yapmadıklarını, fiyatları sübvanse ettiklerini söylüyorlar"

"Türkiye’nin; bir kişinin ihtişam hayalleri peşinde, o çok özendikleri 'Putin'in Rusya'sı' olmasına izin veremeyiz. Milletimizin hoyrat ve liyakatsiz ellerde çile çekmesine izin veremeyiz"

"NEBATİ'NİN AFFINI İSTEME VAKTİ GELİP ÇATTI"

"Geçtiğimiz hafta şekere de yüzde 31 zam yapıldı. Türkşeker'in sübvansiyon etmesinin sürdürülebilir olmadığını söyledik. Şekerle ilgili 'Türkşeker adımlarını olumlu atacak' dedi. Peki ne oldu? Daha uçağı havadayken yüzde 31 zam yapıldı. Sonra ne oldu? Alelacele bay krizin basın metni değiştirildi. Maşallah dediği üç gün yaşamıyor. Bizden önce elektrik yoktu dedi, elektrik zamlandı. Ramazanda et ucuzlayacak dedi, et zamlandı. Gelen zamlar için uyarı mübarek. 10-15 gün için şeker fiyatları 700-750 lira olacak gibi görünüyor."

"Gıda fiyatlarını devamlı sübvanse ederek kontrol edemezsiniz. Asıl sorunu artık görün. Piyasayı takip edin. 5'li çetenin değil, vatandaşın yanında olun. Bay kriz ve arkadaşlarının uydurduğu Türkiye ekonomi modeli an itibariyle çökmüş, çöp olmuştur. Daha önce nicesinin başına geldiği gibi, arkadaşların bu son sözde ekonomi modeli de gelen son veriler itibariyle iflas etmiş, ortada enflasyonla mücadeleyi amaçlayan bir program kalmamıştır. Aynı iflas eden önceki ekonomi programlarında olduğu gibi, bu defa da Nebati bakanın affını isteme vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle, siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak, ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek olan bu arkadaşımıza yeni hayatında şimdiden başarılar dilerim."

"Bir insan, ülkesinin gerçeklerinden bu kadar uzak olabilir mi? Gerçekten ibretlik. Sayın Erdoğan, senin bu söylediklerini ancak ve ancak, etrafındaki doymak bilmeyen rantçılarının çocukları yapabilir. Ama bu memleketin çocukları, gençlerimiz maalesef yapamıyor. Üstelik senin yüzünden yapamıyor. Bu dediklerini hayata geçirmeyi zaten geçtim, hayal bile edemiyor. Masraflı tavsiyelerini, lüks zevklerini kendine sakla. Gençlerimizin hayatını da, hayallerini de, enerjisini de çaldınız" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meğer bizim aidatlar sendikacıların akrabalarına gidiyormuş

SONRAKİ HABER

LCW işçilerinden mektup: Gasp çoksa, mücadele çağrısı da çok olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...