31 Mart 2022 11:07
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mart 2022 15:46

ODTÜ'de ucuz ve nitelikli yemek talep eden öğrenciler hakkında soruşturma açıldı

ODTÜ Rektörlüğü, yemekhane eylemi yapan öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ öğrencilerinin yemekhane fiyatları ve koşullarına karşı yaptığı eylemin ardından açıklama yapan rektörlük, öğrencilere yönelik "kamu düzenini bozma" ve "kamu malına zarar verme" gerekçesiyle adli işlem ve disiplin işlemleri başlatıldığını duyurdu.

ODTÜ’de geçtiğimiz dönem yapılan eylemin ve imza kampanyasının ardından dün de "nitelikli ve ucuz yemekhane" talebiyle eylem yapan öğrencilere rektörlükten yanıt geldi. Rektörlük tarafından öğrencilere gönderilen e-posta açıklamasında, 2021 yılında 2,95 TL olan yemekhane ücretinin üniversite yönetim kurulunun aldığı kararla Şubat 2022’de yüzde 44 oranında zam yapılarak 4,25 TL olarak belirlendiği ifade edildi. 2022 yılı ortalama yemek ücretinin çiğ gıda maliyetinin 15,03 TL olduğu belirtilen açıklamada, fiyat artışlarının bu koşullarda minimumda tutulduğu ve ortalama yemek fiyatı ve belirlenen fiyat arasındaki farkın üniversite tarafından karşılandığı savunuldu.

30 Mart günü “nitelikli ve ucuz yemekhane” sloganıyla yapılan rektörlük önündeki eylemin ardından kafeteryada da eylem gerçekleştiren öğrencilere yönelik 'kamu düzenini bozma ve kamu malına zarar verme' nedenleriyle adli işlem ve disiplin işlemleri başlatıldı.

Yapılan açıklamada, olayların devam etmesi halinde kafeterya çalışma usullerinin gözden geçirileceği ve ek güvenlik önlemleri alınacağı uyarısında bulunuldu.

Yine 31 Mart günü öğle yemeği saatlerinde öğrenciler kafeteryadaki turnikelerin başında iç hizmetler ve güvenlik görevlileriyle karşılaştı. Güvenlik görevlileri öğrencilerin tepki göstermesi üzerine alandan uzaklaştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Gök: Kemal Kurkut cinayeti fotoğrafları nedeniyle cezalandırılmak isteniyorum

SONRAKİ HABER

Boğaziçi akademisyenleri arkalarını 309. kez rektörlük binasına döndüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...