30 Mart 2022 18:29

Torbalı Emek ve Demokrasi Güçleri: Zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsın

İzmir Torbalı'da emek ve demokrasi güçleri, artan hayat pahalılığına karşı eylem düzenleyip "Zamlar geri alınsın, maaşlar ve ücretler arttırılsın" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, temel tüketim maddelerine art arda yapılan zamlara karşı basın açıklaması düzenledi.

“Zamlar geri alınsın, maaşlar ve ücretler arttırılsın” pankarının açıldığı açıklamada, “Krizin yükü patronlara”, “Talana, vurguna, soyguna son” sloganları atıldı.

Torbalı Atatürk Meydanı'ndaki eylemde basın açıklmasını Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder okudu. 

“YOKSULLUĞUMUZ, BORÇLARIMIZ, BASKILAR BÜYÜYOR”

Ülkeyi yönetenlerin Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesini ekonomik krizin bahanesi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Önder, “Sanki Rusya-Ukrayna çatışması öncesinde Türkiye’de her şey güllük gülistanlıkmış gibi açıklamalar yapıyorlar. Her fırsatta pembe tablolar çizerek, ‘Dünya bizi kıskanıyor, büyümede rekor kırdık’ diyen iktidar neleri ve kimleri büyütmüştür? Yıllardır bizim gelirimiz ve refahımız değil; sorunlarımız, yoksulluğumuz, borçlarımız ve üzerimizdeki baskılar büyüyor” diye konuştu.

Yoksulluk ve sefalet büyürken zenginleşenlere dikkat çeken Önder, "Biz yoksullaştıkça faizden, ranttan beslenen bir avuç mutlu azınlığın servetine servet eklenmiştir. Nüfusun yüzde 1’lik kesimini oluşturmalarına rağmen ulusal servetin yüzde 54’ünü elinde tutan multi milyarderler büyüyor. Onlar zenginleştikçe biz yoksullaşıyoruz" dedi.

“KRİZLERİ BİZ YARATMADIK, FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ”

“Krizleri, savaşları biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Önder, son olarak taleplerini sıraladı: 

  • "İnsanca yaşayacak bir ücret ve maaş için tüm ücret ve maaşlara ek zam yapılmasını,
  • Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt, telefon, internet faturalarına yapılan zamların geri alınmasını,
  • Konutlarda faturaları kabartan vergi ve kesinti kalemlerinin kaldırılmasını,
  • Açlık sınırının altında geliri olan ailelerin elektrik, gaz ve sularının kesilmesine son verilerek bu faturaların Hazineden karşılanmasını talep ediyoruz.”

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam