30 Mart 2022 10:16

Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmak isteyen EnerjiSa işçileri gözaltına alındı

İşten atılan EnerjiSa işçileri, Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmak istedi. Aralarında Enerji-Sen temsilcilerininde bulunduğu işçiler gözaltına alındı.

Enerji-Sen'in twitter payalşımından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

"Size uygun pozisyon yok" denilerek işten atılan EnerjiSa işçileri, Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde gözaltına alındı.

DİSK/Enerji-Sen, aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu işten atılan EnerjiSa işçileri için Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünden eylem yapmak istedi. Eylemde konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “EnerjiSa’ya ait, Sabancı’ya ait neresi varsa, marketinden fatura ödeme merkezine kadar eylem alanına çevirelim” dedi.

Başkent Elektrik önünde direnişe geçen işçilere engel olmaya çalışan polis, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Kurucu Genel Başkan Kamil Kartal, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman ile Bekir Bayatlı ve Mehmet Ali İçindere'yi gözaltına aldı.

DİSK'TEN AÇIKLAMA

DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de aralarında bulunduğu DİSK Enerji-Sen üye ve yöneticilerinin polis şiddetiyle engellenmelerine ilişkin DİSK Yönetim Kurulu adına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yayımladı. Açıklamada, "DİSK Enerji-Sen yönetici ve üyelerinin anayasal haklarını kullandıkları için polis şiddetiyle engellenmeleri kabul edilemez!" denildi.

Açıklama şekilde:

"Yıllardır sarı sendika ve patron eliyle en ağır koşullarda çalıştırılan, hakları gasp edilen enerji işçileri anayasal bir hak olan sendikalaşma/sendika seçme haklarını kullanarak "enerji işçilerinin söz, yetki ve karar sahibi olduğu sendikası” DİSK-Enerji-Sen'de örgütlenmiş; işyeri işyeri, sokak sokak mücadele ederek örgütlü-örgütsüz enerji işçilerinin sesi olmuş DİSK Enerji-Sen, enerji işçilerinin teveccühüyle ülke barajını aşmıştır.

Baraj engelini aşarak üye sayısını katlayan sendikamızı engellemek isteyen Başkent EnerjiSa 23 Kasım'dan bu yana çeşitli bahanelerle aralarında DİSK Enerji-Sen üyelerinin de bulunduğu onlarca işçiyi işten çıkarmıştır.

Atılan işçilerin geri alınması talebiyle bugün Başkent EnerjiSa önünde bir araya gelen DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in da aralarında bulunduğu sendika yönetici ve üyeleri polis şiddetiyle gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldılar.

DİSK Yönetim Kurulu olarak bu şiddeti, bu keyfiliği, bu fütursuzluğu ve bu yasa tanımaz tutumu kınıyoruz. Çeşitli bahaneler öne sürülerek işten çıkarılan işçilerin işlerine geri dönmesini ve DİSK Enerji-Sen sendikamızın sendikal faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Atılan İşçiler Geri Alınsın! Sendika Hakkı Engellenemez!"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

7 partiden ortak açıklama: Hileli seçim sistemine karşı ortak mücadele!

SONRAKİ HABER

Montrö bildirisi davasında ara karar: Emekli amirallerin yurt dışı yasakları kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...