21 Nisan 2011 06:35

"Erkek vuruyor, devlet koruyor"

Kadınlara yönelik şiddete ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla Dersim Yer Altı Çarşısı'nda bir araya gelen Dersim İl Kadın Platformu'na bağlı çok sayıda kadın, cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin’nin de katıldığı eylemde, geçtiğimiz aylarda işlenen Tuğba Korkmaz (21) ve Dilber Er

Paylaş

Kadınlara yönelik şiddete ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla Dersim Yer Altı Çarşısı'nda bir araya gelen Dersim İl Kadın Platformu'na bağlı çok sayıda kadın, cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.

Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin’nin de katıldığı eylemde, geçtiğimiz aylarda işlenen Tuğba Korkmaz (21) ve Dilber Erkmen (31) cinayetlerinin aydınlatılmasını isteyen kadınlar, öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıyıp mum yaktı. Cumhuriyet Caddesi'nde yolu bir süre trafiğe kapatan kadınlar sık sık “Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Jin jiyan azadî" Kadın cinayetlerine son” sloganları atarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye’de her gün yaşanan kadın cinayetlerine yeni birinin eklendiğini dile getiren Dersim İl Kadın Platformu üyesi Eylem Baskın, Dersim’de kısa bir süre önce işlenen iki cinayetin Emniyet Müdürlüğü tarafından halen aydınlatılmadığına dikkat çekti. Baskın, “Kadın cinayetleri hanesine Dersim’de 16 Mart’ta işlenen iki kadın cinayeti de eklenmiştir. Bunlar, birlikte yaşadığı polis tarafından öldürülen Tuğba Korkmaz ve evinin odunluğunda öldürülen Dilber Erkmen cinayetleridir. Tuğba Korkmaz cinayetinin zanlısı olan polis şu anda tutukludur. Biz kadınlar bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Baskın, sözlerine şöyle devam etti: "AKP iktidarı döneminde kadın cinayetleri yüzde bin 400 artmış bulunmaktadır. Balık baştan kokmuştur. Siyaset yapan kadınları hedef tahtası haline getiren bizzat bu iktidarın kendisidir. Bülent Arınç ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerine dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Daha önce BDP Milletvekili Emine Ayna'ya 'yaratık' diyen bu şahış bu seferde BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'e 'edepsiz' diyerek kadınların tahammül sınırlarını zorlamıştır."

Konuşmasında Dilber Erkmen cinayetinden 34 gün geçmesine rağmen emniyetin cinayeti aydınlatmadığına dikkat çeken Baskın, “Dilber Erkmen cinayeti üzerinden 34 gün geçmesine rağmen katil ya da katiller aramızda dolaşmaya devam ediyor. Davada herhangi bir gelişme yok. İbrahim Tatlıses için seferber olan emniyet teşkilatı neden bu ve benzer olaylarda duyarlılık göstermemektedir.” diye sordu.

Dersim'de yaşanan kadın cinayetleri aydınlatılmadığı sürece her hafta Özgürlük Anıtı önünde protesto eylemi yapacaklarını belirten Baskın'ın açıklamasının ardından, Korkmaz ve Erkmen'in fotoğrafları Özgürlük anıtı önüne bırakıldı ve Anıt önünde mum yakılarak siyah kurdeleler takıldı. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçilerine ve destekçilerine dava

SONRAKİ HABER

Kot kumlama işçileri İsveç parlamentosunun gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...