21 Nisan 2011 06:17

TEKEL işçilerine ve destekçilerine dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Nisan 2010'da TEKEL işçilerinin 4-c statüsüne geçirilmelerini protesto için düzenlenen eyleme katılan işçiler ile çok sayıda sendika yöneticisinin de aralarında bulunduğu 111 kişi hakkında, ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ett

TEKEL işçilerine ve destekçilerine dava
Paylaş

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abdulvahap Yaren'in hazırladığı iddianamede, Tek Gıda-İş Sendikasının, TEKEL işçilerinin 4-c statüsüne geçirilmelerini protesto etmek amacıyla Ankara'da 1 Nisan 2010'da eylem organize ettiği ifade edildi. Sendika yöneticilerinin, tüm illerden otobüsle Ankara'ya işçi taşıdığı, ''yasadışı'' gösteriye valiliğin izin vermediği, Emniyet yetkililerinin bunu belirtmesine rağmen sendika yetkililerinin gösteri yapmak konusunda ısrarcı olduğu kaydedilen iddianamede, bu amaçla sabah saatlerinden itibaren Kolej ve Kızılay civarında gruplar halinde toplanan işçilerin, yolları kapatmaya ve gösteri yapmaya başladıkları ileri sürüldü.

Türk-İş Genel Merkezi ve çevresi ile diğer noktalarda toplanan gruplara sesli ikaz yapıldığı ve işçileri yönlendirenlere birebir ikazda bulunulduğunun iddia edildiği iddianamede, buna karşın işçilerin eylemi saat 21.30'a kadar devam ettirdikleri, gruplar halinde şehrin merkezindeki cadde ve sokakları trafiğe kapattıkları ileri sürüldü. Kızılay ve Kolej semtlerindeki birçok sokak ve caddenin işçilerle işgal edilerek, ulaşımın engellendiğinin iddia edildiği iddianamede, işçilerden Şükriye Ercan'ın, polis memurlarına yangın söndürme tüpüyle saldırdığı, fiziki saldırı sebebiyle polisin işlem yaptığı, sanıklardan eski KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Barış Çelik'in bu sebeple polise mukavemet ederek, Ercan'ı polisin elinden alıp kaçırdıkları ileri sürüldü.

İddianamede, 111 kişinin ''2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri'' iddiasıyla 3 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Dava Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Sanıklar arasında bulunan sendika yöneticileri ve siyasi parti yöneticilerinden bazılarının isimleri ise şöyle: "Süleyman Çelebi, TKP Genel Başkanı Erkan Baş, DİSK Genel Başkanı Tayfun Görgün, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, eski KESK Genel Başkanları İsmail Hakkı Tombul ve Sami Evren." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Köy Enstitülerinin 71. kuruluş yıldönümü Kars’ta kutlandı

SONRAKİ HABER

"Erkek vuruyor, devlet koruyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...