21 Mart 2022 08:25

3. Ulusal Kısa Film Festivali ödül töreni Kartal'da gerçekleştirildi

3. Ulusal Kısa Film Festivali’nin ödül töreni Kartal'ta gerçekleştirildi. 166 filmin yarıştığı festivalin ödül töreninde, ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Nur Sürer’e "Onur Ödülü" verildi.

3. Ulusal Kısa Film Festivali ödül töreni | Fotoğraf: Kartal Belediyesi

Paylaş

Kartal Belediyesinin sinema sektörüne destek olmak, sinemaya ilgi duyan amatör oyuncu ve yönetmenleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlediği 3. Ulusal Kısa Film Festivali’nin ödül töreni, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Nur Sürer, festivalin jüri başkanlığını yapan Yönetmen Derviş Zaim ile çok sayıda sinemasever katıldı.

SÜRER’E ONUR ÖDÜLÜ

Ödül töreni, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in, Nur Sürer’e ‘Yaşam Boyu Sinema Emek ve Onur Ödülü’nü takdimiyle başladı. Ödülünü Başkan Yüksel’in elinden alan Sürer, yaşadığı mutluluğu ifade ederek; “Kısa film gerçekten bu işin cenini, burada başlıyor her şey. Kısa film yapan öğrencileri önemsiyorum. Yapılan işleri beğenerek izliyorum. Çünkü orada gördüğüm şeyler ilerinin çok önemli sinemacılarını çıktığını gösteriyor. Eminim burada da çok iyi işler çıkaran gençlerimiz vardır. Bu ödül için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

EN İYİ FİLM: VESİKALIK

Etkinliğin devamında, 166 filmin arasından ilk üçe giren filmlerin ödülleri sahiplerine teslim edildi. üçüncülük ödülü, yönetmenliğini Abdulselam Çakay’ın yaptığı ‘Sar’ kısa filminin, ikincilik ödülü Zafer Geyikçi’nin yönetmeliğindeki ‘Ziyaretçi’ filminin ve birincilik ödülü ise Ali Rıza Erdemir’in yönetmenliğindeki ‘Vesikalık’ kısa filminin oldu. ‘Umut Vadeden Genç Yönetmen’ Tufan Yılmaz seçilirken, Jüri Özel Ödülleri ise; Deniz Telek ve Mustafa Efelti’ye verildi.

"AMACIMIZ SANATA HİZMET ETMEK"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, törende yaptığı konuşmada festivale katılan tüm sinema emekçilerine teşekkür ederek, “Festivali planlarken ana amacımız öncelikle kültür ve sanata hizmet etmek. Geleceğin yeni filmleri, yapıtları ve yönetmenleri ile sinema filmlerine gidecek yolun buradan geçtiğine ekip olarak inanıyoruz. Önümüzdeki yıl dördüncü festivalde ulusal düzeyde bu işi devam ettirip, sonra bu sistemi oturttuktan sonra uluslararası arenaya taşımak, en büyük hayalimiz ve hedefimiz.” ifadelerini kullandı. Ödül törenin sonunda, sinemaseverlere 1’incilik ödülünü kazanan ‘Vesikalık’ filmi izletildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3600 ek göstergede Bakan Vedat Bilgin'den yeni vaat : Mayıs

SONRAKİ HABER

HDP'li Taşdemir, Newroz Bayramı'nın resmi bayram olması için kanun teklifi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...