15 Mart 2022 07:46

İstanbul’daki büyük hastanelerde greve katılım yoğun oldu

İstanbul'da büyük hastanelerde iş bırakma eylemine katılım güçlü oldu. Poliklinik koridorlarının boş kaldığı bir çok hastanede zorunlu ve acil hizmet dışında iş durduruldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık emekçilerinin dün başlattığı grev bugün devam ediyor.

Grev İstanbul’daki pek çok hastanede etkili olurken özellikle merkezi konumdaki büyük hastanelerde iş bırakma eylemine katılımın güçlü olduğu görüldü. Poliklinik koridorlarının boş kaldığı bir çok hastanede zorunlu ve acil hizmet dışında iş durduruldu. Kimi hastanelerde acil servisler dışında greve katılım yüzde 100’e yaklaştı.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde tüm polikliniklerde grev nedeniyle hizmet durdu. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yalnızca 4 poliklinikte durumu acil hastalara sağlık hizmeti verildi. Diğer tüm polikliniklerde tamamen iş bırakıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde ise acil vakalar, il dışından gelen randevulu hastalar ve uzun süre önce alınmış randevulu hastalara sağlık hizmeti verildi. Kadın doğum, kovid ve çocuk servisi gibi alanlarda hizmet durdurulmadı. Hastanenin geri kalan servislerinde sağlık emekçileri greve çıkarak hizmet durdurdu. Hastanede greve katılım yüzde 65 civarında oldu.

Okmeydanı’da bulunan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi de greve katılımın yoğun olduğu hastanelerden biri oldu. Hastaneye bağlı ameliyathanelerde greve katılım yüzde 80’i aşarken polikliniklerde yüzde 80 civarında oldu.

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı ile Seyrantepe Etfal Eğitim ve Araştırma hastanelerinde ise greve katılım yüzde 50 oranında oldu.

Sancaktepe’de bulunan Profesör Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise greve katılım yüzde 70 oranında gerçekleşti. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde greve katılım polikliniklerde yüzde 50, ameliyathanelerde ise yüzde 20 civarında oldu.

Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezi uzmanlarının iş bırakması grevi etkin kıldı. Hastane genelinde greve katılım yüzde 70’e ulaştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 soruda Cumhur İttifakı Seçim Kanunu Teklifi ile ne yapmak istiyor?

SONRAKİ HABER

Hükümet ve Memur-Sen, "3600 Ek Gösterge" için ikinci toplantısını yarın yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...