00 0000 00:00

Cemil Qoçgiri 4 yıl aradan sonra İstanbul’da

Müzisyen Cemîl Qoçgîrî, 4 yıl aranın ardından İstanbul’da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Paylaş

Yaptığı sanatsal çalışmalarla dinleyenlerinin beğenisini toplayan Müzisyen Cemîl Qoçgîrî, 4 yıl aranın ardından İstanbul’da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Qoçgîrî 18 Mart Cuma günü Beyoğlu Konektiva Sanat & Sahne Evi sahnesinde olacak. Qoçgîrî, son olarak 2019’da Erkan Oğur ile Türkan Saylan Kültür Merkezinde sahne almıştı. Konserin biletlerine biletix ve gişeden ulaşılabilir.

TENBÛR SANATÇISI CEMÎL QOÇGÎRΠ      

Müzisyen Cemîl Qoçgîrî 1980 yılında Almanya’da doğdu. Tenbûr (üç telli/ pîr sazı) ile 12 yaşında tanışan Qoçgîri, 16 yaşından itibaren sahnelerde çalmaya başladı. Daha çok tenbûrun mistik yönü ile yoğunlaşan Qoçgîri, Mezopotamya kültür ve inançlarına ait müzik tarzlarındaki şekillenişi üzerinde çalışmalarını sürdürmeye başladı. İlk solo albümü olan Aşk-î Pervaz 2004’te yayımlandı. 2005’te “Sarraf/Dersim Halk Şarkıları” adlı belgesel niteliği taşıyan müzik videosunu çıkardı. 2007’de “Heya”, 2013’te “Hîva Zerî”, 2015’te “Tembur & Harp”, 2017’de “Zâlâl”, 2018’de “Bedâwîtî”, 2019’da “Cemîl Qoçgîrî & Avîan Quartet” albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir Kadın Platformu, AKP’li Mehmet Birol Şahin’in 8 Mart paylaşımına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

ASUD, Limak Ankara Çimento Fabrikası yıkımına ilişkin uyarıda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...