20 Nisan 2011 14:05

Öğrenci mi inşaat işçisi mi?

UŞAK’ta bir ilköğretim okulunda inşaat işçisi gibi harç kardırılan öğrencilerin durumu bir veli tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Öğretmen şikayet üzerine “Biz çocuklara fazladan not veririz derslerinde sıkıntı olmaz” diye cevap verdi.Öğrencilerin okulda inşaat işçisi gibi ç

Öğrenci mi inşaat işçisi mi?
Paylaş

UŞAK’ta bir ilköğretim okulunda inşaat işçisi gibi harç kardırılan öğrencilerin durumu bir veli tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Öğretmen şikayet üzerine “Biz çocuklara fazladan not veririz derslerinde sıkıntı olmaz” diye cevap verdi.

Öğrencilerin okulda inşaat işçisi gibi çalıştırılmasını görüntüleri ile birlikte Uşak Valiliği’ne yazdığı dilekçe ile şikayet ettiğini belirten Okul Aile Birliği İkinci Başkanı Metin Çınar Çınar, “Valilik dilekçemi aldı ve bir hafta sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfettiş geldi. Benim ifademi aldılar ve görüntüleri izlediler. Ve ‘Bu olayda bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ diyerek gittiler” dedi.

Çınar, “Okul müdürü O.U’yu defalarca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etmiştik. Soruşturma bile açılmadı. Ben ve diğer veliler çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için uğraşırken, burada saltanat sürülmesi, çiftlik gibi yöneltilmesi, çocuklarımızın geleceğiyle oynanmasını hazmedemiyoruz. Bu konuda başta Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve diğer yetkililerden acil yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise “Velinin şikayetine bağlı olarak Mehmet Sadık Boz İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin inşaat işinde çalıştırılması ile ilgili olarak müdürlüğümüzce soruşturma başlatılmış ve devam etmektedir. Konuyla ilgili daha sonra bilgi verilecek” dedi. (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasanoğlan’da coşkulu kutlama

SONRAKİ HABER

Temizlik parası veremeyen öğrencilere tehdit!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...