20 Şubat 2022 08:00

Lugansk yönetimi, Ukrayna saldırılarında iki sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı

Lugansk yönetimi, Ukrayna güçlerinin sabaha karşı düzenlediği saldırıda 2 sivilin öldüğünü açıkladı. Donetsk yönetimi de son 24 saatte Ukrayna'nın ateşkesi 82 kez ihlal ettiğini söyledi.

Fotoğraf: Wolfgang Schwan/AA

Paylaş

Ukrayna'dan 2014 yılında bağımsızlığını ilan eden Donbass bölgesindeki Rusya destekli Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bulunduğu hatta perşembe günü başlayan saldırılar bugün de devam etti.

Sputnik'in aktardığına göre Lugansk, Ukrayna güçlerinin sabaha karşı düzenlediği saldırıda 2 sivilin öldüğünü; Donetsk de son 24 saat içinde Ukrayna'nın ateşkesi 82 kez ihlal ettiğini açıkladı.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Öte yandan Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinden sivillerin tahliyesi de sürüyor. Bölgeden tahliye edilen yaklaşık 40 bin kişi, Rusya'nın Rostov bölgesine kabul edildi.

RUSYA-BELARUS TATBİKATI UZATILDI

Donbass'ta gerilim tırmanırken, Rusya ile Belarus'un Ukrayna'nın kuzey sınırında yaptıkları tatbikatların uzatıldığı açıklandı.

Belarus Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "sınırların yakınlarındaki askeri faaliyetler ve Donbass'taki tırmanma nedeniyle", normalde bugün son bulması planlanan ortak tatbikatların uzatıldığı belirtildi.

MACRON, PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "tırmanan gerilimi yatıştırmak için" bugün Putin'le bir telefon görüşmesi yapacağı açıklandı.

SEFERBERLİK İLAN EDİLMİŞTİ

Her iki bölgede de dün tam seferberlik ilan edilmişti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ise dün Donbass bölgesinden açılan ateş sonucu 2 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini ve 4 askerin yaralandığını açıklamıştı. Yapılan açıklamada Donetsk ve Lugansk'ın 70 kez ateşkes ihlali yaptığı söylenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ocak 2022'de en az 111 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Akhisar-Gördes karayolunda nikel madenine sülfürik asit taşıyan tanker kaza yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa