18 Şubat 2022 12:04
Son Güncellenme Tarihi: 18 Şubat 2022 22:11

Tuncay Özilhan’ı protesto ettikleri için gözaltına alınan Migros işçileri serbest bırakıldı

Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde düzenledikleri eylem sırasında gözaltına alınan Migros işçileri serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Migros’un İstanbul Esenyurt deposunda düşük zam ve işçi kıyımına karşı direnişe geçen işçilerin eylemi devam ediyor. İşçiler, patronun yüzde 8’lik zam önerisine karşı 16 gündür direnişte. İşçiler bugün Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı Beykoz’da bulunan evinin önünde protesto etti.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Özilhan’ın kaldığı villanın önüne gelen işçilerin etrafı polisler tarafından kuşatıldı. Burada bir süre bekleyen işçiler daha sonra polisler darbedilerek ve kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler, “Vur vur inlesin, Migros bizi dinlesin”, “İşçiler açken, Özilhan’a huzur yok” sloganları attı.

"YASALAR PATRONDAN YANA"

100'e yakın işçi ile DGD-SEN yöneticileri ve Genel Başkanı Neslihan Acar gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında bir kişi baygınlık geçirdi. İşçiler yasal haklarını kullandıklarını söyleyerek tepkilerini şöyle dile getirdi: “Depo işçileri yok yere, sadece 4 lira zam istedikleri için gözaltına alınıyor. Yasalar işçilerin yasaları değil, patronların yasaları olmuş. Adalet bizden yana değil. Yine geleceğiz, hep geleceğiz Özilhan.”

Konuya ilişkin Twitter hesapları üzerinden açıklama yapan DGD-Sen, "Saatlik 1 ekmek parası zam istediği için işten atılan 257 Migros depo işçisi bugün Tuncay Özilhan’ın evinin önünde de polis saldırısına uğradı. 100’e yakın işçi kardeşimiz, Genel Başkanımız Neslihan Acar ve sendika yöneticilerimiz gözaltına alındı #MigrosHepimizeDüşman" ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILAN İŞÇİLER: BİR EKMEK PARASI VERMEK BU KADAR ZOR MU?

+Gerçek'ten Yağmur Kaya'nın haberine göre işçilerin bir kısmı Vatan Emniyet'teki ifadelerinin ardından muayene için getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesinde serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan işçiler, darp izlerini gösterdi. Bir işçinin sıkılan boğazında tırnak izleri meydana geldiği görüldü.

Geriye kalan işçilerin ise ifade işlemlerinin tamamlandığı muayenenin ardından serbest bırakılacakları belirtildi.

Serbest bırakılan Migros Depo işçisi Ramazan Arpacı, "Bir ekmek parası vermek bu kadar zor mu" diye sordu. Arpacı, yurttaşları Migros'u boykot etmeye çağırdı.

İşçi Ferhat Akdin de gözaltına alırken darbedildiklerini aktarıp "Bu işçiye bir hakarettir. Buradan halka sesleniyorum. Bugün gözaltına alınan sizin işçilerinizdir. Her işçi bir annenin bir babanın evladıdır. Burada ailesine bakamayan, ailesini geçindirmeyen işçiler var ve 257 işçi işinden oldu. İnsanlar sefalet için de. Desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

VEDAŞ ekibine tepki gösteren 6 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencileri: Yemekhane hem zamlı, hem kalitesiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...