13 Şubat 2022 17:29

Gençler, Balkan 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda 14 madalya kazandı

Belgrad’da düzenlenen Balkan 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası’na Türkiye’den katılan gençler 5’i altın 14 madalya kazandı.

Fotoğraf: Türkiye Atletizm Federasyonu

Paylaş

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Balkan 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası’na Türkiye’den katılan gençler 5’i altın toplam 14 madalya kazandı. Bu başarıyla Türkiye, şampiyonada ikinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 19 ülkeden yaklaşık 250 atletin katılımıyla düzenlenen şampiyonada Türkiye, 14 madalyayla Romanya’nın ardından ikinci sırayı aldı.

5 altın madalyayı 400 metrede İsmail Nezir ve Nevin İnce, gülle atmada Pınar Akyol, 800 metrede Mevlüt Kılıç ve 3000 metrede Taner Tunçtan elde etti.

Şampiyonada 1500 metre erkeklerde İsmail Taşyürek, yüksek atlamada Atilla Göktuğ Taşdelen, 60 metre engellide Yaren Yıldırım ve 4×400 metre kadınlar milli takımı gümüş madalya elde etti.

Sırıkla atlamada Erdem Tilki ile Sude Elif Serdar, 60 metrede Simay Özçiftçi, 400 metrede Edanur Tulum ve 800 metrede Sudenaz Kazanççı da bronz madalya kazandı.

JUDODA 2 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 3 BRONZ MADALYA

Öte yandan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da başlayan Avrupa Açık Judo Şampiyonasının ilk gününde Türkiye Judo Milli Takımı 6 madalya kazandı.

İlk gün müsabakalarında erkeklerde 66 kiloda Ejder Toktay, kadınlarda ise 48 kiloda Gülkader Şentürk altın, kadınlar 48 kiloda Ebru Şahin gümüş, aynı sıklette Merve Azak, kadınlar 57 kiloda Hasret Bozkurt ve erkekler 73 kiloda Bayram Kandemir bronz madalya kazanan isimler oldu.

Erkekler 66 kiloda Ejder Toktay, finalde İspanyol Adrian Nieto Chinarro ile yaptığı mücadeleyi ipponla kazandı ve altın madalya ile birincilik kürsüsüne çıktı.

Kadınlar 48 kiloda Gül Kader Şentürk ve Ebru Şahin altın madalya için karşılaştı. Gül Kader Şentürk, müsabakayı ipponla kazanarak altın madalyaya ulaşırken Ebru Şahin ise gümüşte kaldı.

Bu sıkletin bronz madalya müsabakasında ise Merve Azak repesajdan, Sıla Ersin ise yarı finalden gelerek birbirlerinin rakibi oldu. Azak, waza-ari puanıyla bronz madalyanın sahibi olurken, Sıla Ersin 5’inci oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bornova'da Atatürk Mahallesi halkı zamları protesto etti

SONRAKİ HABER

Fatih'te sağlıkçılara saldıran 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa