05 Şubat 2022 07:48

Aysel Tuğluk için 6000 kadının imzasıyla Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu’na başvuru yapıldı

"Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” kampanyasının yürütücüsü kadınlar Aysel Tuğluk için Adalet Bakanlığı’na, Adli Tıp Kurumuna, TBMM Başkanlığına dilekçe gönderdi.

Fotoğraf: Aysel Tuğluk'a Özgürlük için 1000 Kadın

Paylaş

"Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın”ın imzasıyla yola çıkan, kısa süre içerisinde 6 bini aşkın kadının dahil olduğu kampanyanın yürütücüsü kadınlar bugün Kadıköy Postanesinden Adalet Bakanlığı’na, Adli Tıp Kurumuna, TBMM Başkanlığına dilekçelerini gönderdi. Kadınlar “Aysel Tuğluk için geç olmadan görevinizi yapın, hukukun ve adaletin gereğini yerine getirin” çağrısı yaptı. Kadınlar ayrıca Türk Tabipleri Birliği’ne ve Türkiye Barolar Birliği’ne yazdıkları mektuplarla süreci takip etme taleplerini iletti.

Demans teşhisi konulan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinin verdiği cezaevinde kalmasının hayati risk oluşturduğuna ilişkin kapsamlı rapor Adli Tıp Kurumu değerlendirmesinde yok sayılan Aysel Tuğluk, geçen hafta Gözlem İhtisas Dairesinde gözlem altına alınmış, kısa bir süre sonra ise yeniden Kandıra Cezaevine gönderilmişti.

"TUĞLUK'UN TEDAVİ OLMASI SAĞLANSIN"

"Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” kampanyasının yürütücüsü kadınlar bugün Kadıköy Postanesi önünde bir araya geldi. 54 ülkeden 6 bini aşkın kadının imzasını taşıyan dilekçeleri ve mektupları göndermek için toplanan kadınlar "Aysel Tuğluk’un yaşadığı ağır hastalığa ilişkin yetkili sağlık kurumlarının hazırladığı “cezaevinde kalamaz” raporlarının dikkate alınmasını; hukuka, insan haklarına uygun bir karar verilmesini, gözlem altına alınıp sonra tekrar cezaevine gönderilen Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını” talep ettiler.

Yaptıkları açıklamada kadınlar “Taleplerimizin takipçisi olacağız” diyerek şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, Meclis Başkanlığı ve tüm sorumlulara görevlerini hatırlatıyor, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’ne konunun takipçisi olma çağrısı yapıyoruz. Yetkililere, Aysel Tuğluk’un sağlığının geri dönülemez biçimde zarar görmesinden bizzat sorumlu olduklarını bir kez daha dile getiriyoruz. Bugün, 6 bini aşkın kadının imzalarıyla dilekçelerimizi postalıyoruz, taleplerimizin, Aysel Tuğluk’un sağlığının ve tüm hasta tutsaklarının durumunun takipçisi olacağız. #AyselİçinGeçOlmadan bu sesi duyun! Görevinizi yapın!”

HER YERDEN DAYANIŞMA KARTLARI

7 Ocak’ta Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadının imzasıyla yayımlanan ve Aysel Tuğluk’un sağlık durumu gözetilerek bir an önce serbest bırakılmasının talep edildiği çağrı metnini, kısa sürede 54 ülkeden 6 bini aşkın kadın imzaladı. İzmir, Mersin, Hatay, Diyarbakır, Mardin, Aydın, Muğla’da kent merkezlerinde ve çeşitli ilçelerde kadınlar Aysel Tuğluk’a dayanışma kartları göndererek, Tuğluk’un sağlık durumunu ve kadınların taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Barolara ve hekimlere de çağrı yapan kadınlar, tüm hasta mahpusların sağlık hakları ve insanca tedavi görme hakları olduğunu vurgulayarak hukukun gereklerini yerine getirmenin hükümetin görevi olduğunu, cezaevlerinde hasta mahpusların yaşayacağı her türlü olumsuz durumdan da hükümetin sorumlu olacağını vurguladı.

6 bini aşkın kadının imzaladığı çağrı metnine ayseltuglukicin1000kadin.org adresinden halen imza verilebiliyor. (Ekmek ve Gül)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Tabip Odası’ndan halka destek çağrısı

SONRAKİ HABER

Antep işçisi: AGİ’yi kaldırdıkları için açıkladıkları zam hikaye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa