31 Ocak 2022 20:41

Şikayet edilen okul müdürü yerine şikayet eden eğitim emekçilerine ceza verildi

Adana'da Eğitim Sen üyelerine mobbing uyguladığı gerekçesiyle şikayet edilen okul müdürü yerine eğitim emekçilerine ceza verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üyelerine yönelik mobbing ve hukuk dışı uygulamalara tepki gösterdi.

Okul müdürü hakkında şikayette bulunulduğunu ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, soruşturmanın selameti açısından müdürün görev yeri değiştirilmesi gerekirken müdürden şikayette bulunan emekçilerin savunmalarına dahi başvurulmadan görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

Şikayet edilen değil şikayet edenlere ceza yağdırıldığını dile getiren Kaya, “İş yeri barışı ve huzurunu bozan kişi yerine eğitim emekçilerine verilen bu cezaları kabul etmiyoruz” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ GÖREVİNE DEVAM ETTİRİLDİ

Kaya’nın aktardığına göre söz konusu müdürün keyfi uygulamaları, önerileri dikkate almaması ve yasalara aykırı baskılarıyla ilgili Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeler yazıldı.

Okul müdürünün de soruşturma sürecinden karşı şikayette bulunduğunu dile getiren Kaya, “Oysa okul müdürü daha önce hiçbir çalışana resmi bir uyarıda bulunmamıştır. Soruşturmanın selameti açısından görev yeri değiştirilmesi gereken okul müdürü yetki ve çevresini kullanarak görevine devam ettirilmiştir” dedi.

"ŞİKAYET EDEN EMEKÇİLER CEZALANDIRILDI"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme ve uyarılarına rağmen müdür hakkındaki soruşturmanın sürüncemede kaldığını dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"21 Ocak 2022 tarihinde Müdür Yardımcıları Nuri Soral ve yine Şube Sekreterimiz Süleyman Kavuncuoğlu’nun soruşturma nedeniyle yerlerinin değiştirileceği bilgilendirilmiştir. Daha sonra İş Yeri Temsilcimiz Hüseyin Aslan için Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine alınarak cezalandırılma yoluna gidilmiş, kararnamesi gönderilmiştir."

Kaya, savunma alınmadan verilen bu yer değişikliği cezalarının hukuksuz olduğunu belirterek, "Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüyle görüştüğümüzde şikayete konu olan okul müdürünün müdürlük yetkisinin alınarak başka bir ilçeye öğretmen olarak atamasının yapılacağı söylenmiştir. Bugüne kadar bu açıklamayla ilgili somut bir gelişme olmamıştır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon: ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya asker sevk etmesi masada değil

SONRAKİ HABER

Elektrik tarifelerinde günlük kademeyi 5 kw'den 7 kw'ye çıkaran düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...