31 Ocak 2022 08:21

Erdoğan: Yüz yüze eğitimi ikinci dönem de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitime dair "İkinci dönemi de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz" dedi.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç ülkeden biri olduk" diyerek övündü. 

Erdoğan şöyle konuştu:

"Okullarımız ile, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin arasına hiçbir bariyerin girmesine izin vermedik. Yüz yüze eğitimi sürdüren birkaç ülkeden biri olduk. Bu vesile ile son 2 yıldır özveri ile çalışan öğretmenlerimizi, dört el ile derslerine sarılan öğrencilerimizi ve MEB çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da büyük bir takdir ile karşılandığını görüyoruz. Eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz. Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsunlar.

Dünyanın bir çok ülkesinin mevcut öğretmen sayılarını bile koruyamadığı dönemde biz yeni öğretmen alımlarımızı sürdürdük. Son 2 yılda 77 bin öğretmenimizi okulları ile buluşturma başarısı gösterdik. Bugünkü atamalarla birlikte son 19 yılda 729 bin 487 öğretmenimizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmen kadromuzun yüzde 73'ü bizim hükümetlerimiz döneminde atandı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin araştırma önergesi

SONRAKİ HABER

Türkiye 2021'de 30 milyon ziyaretçi ağırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa