21 Ocak 2022 21:14
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2022 19:20

Gazeteci Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasından tutuklandı

Tele1 yayınındaki sözleri gerekçe gösterilerek sosyal medyada aleyhine kampanya başlatılan ve hedef gösterilen gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tele1'de katıldığı programda dile getirdiği sözler gerekçe gösterilerek sosyal medyada aleyhine kampanya başlatılan ve hedef gösterilen gazeteci Sedef Kabaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla gece saat 02.00'de gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkan Kabaş, saat 19:00 sularında tutuklandı. 

GECE SAATLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci Merdan Yanardağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle Emniyet'e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

TUTUKLANDI 

Kabaş, gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kabaş, emniyetteki işlemlerinin ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, savcılık tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kabaş, 19:00 sularında tutuklandı.

SOSYAL MEDYADA DESTEK MESAJLARI

Sedef Kabaş'ın gözaltına alınması sosyal medyada da tepki çekti. Çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve yurttaş destek mesajları yayımladı,  #Sedefkabasyalnızdeğildir etiketi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sırasına yükseldi. 

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Tele1'de katıldığı programda, "Çok meşhur bir söz vardır, taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler gerekçe gösterilerek sosyal medyada Kabaş aleyhine kampanya başlatılmış ve Kabaş, siyasi iktidara yakın gruplar tarafından hedef gösterilmişti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sedef Kabaş’ın kullandığı ifadeleri gerekçe göstererek Tele1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında da "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN "HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI BULACAK" AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de isim vermeden Sedef Kabaş için "Hak ettiği karşılığı bulacak" açıklaması yapmıştı.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" sözlerini sarf etmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tatilde çocuklara özel sanat atölyeleri 

SONRAKİ HABER

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...