20 Ocak 2022 11:30

Konya'da iki öğretmen, 8 öğrenciye "işkence ve cinsel istismar" suçlamasıyla yargılanacak

Konya'da 8 öğrenciye yönelik "işkence ve cinsel istismar" suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan iki öğretmen mart ayında hakim karşısına çıkacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Konya'nı Cihanbeyli ilçesinde aynı ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni G.E. (40) ile eşi A.E. (40) hakkında, 2 yıl boyunca 8 öğrenciye aralıklarla işkence ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. "İşkence" suçundan 120 yıla kadar hapsi istenen G.E ile "işkence ve cinsel istismar" suçlarından 132 yıla kadar hapsi istenen A.E., mart ayında hakim karşısına çıkacak.

DHA'da yer alan habere göre Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde 2018 ile 2020 yılları arasında Adnan Menderes İlkokulu'nda eğitim gören 8 öğrencinin, sınıf öğretmenleri G.E. ile aynı okulda görev yapan eşi A.E.’nın aralıklarla işkencesine ve cinsel istismarına maruz kaldıkları ortaya çıktı. İki öğretmen, pandemi döneminde Karatay ilçesindeki başka bir okula tayin edildi. Tayin sonrası G.E.’nin sınıfına aynı okulda görev yapan başka bir kadın öğretmen, girmeye başladı. Öğrencilerin G.E.'yi kastederek "O bize vururdu, döverdi" sözleri üzerine öğretmen sınıftaki öğrencilerle görüştü. Öğrenciler, işkence ve cinsel istismara maruz kaldıklarını anlattı, durum velilere bildirildi. Veliler, iki öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, soruşturma kapsamında şu an yaşları 10 ila 11 arasında değişen çocukların ifadesine başvurdu. Savcı, 4 Ekim 2021'de iddianame hazırladı.

MART AYINDA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

İddianamede G.E.'nin sınıfındaki 8 öğrenciye yaptığı işkenceler sıralandı. A.E.'nin bir öğrenciye "cinsel istismarda" bulunduğu belirtildi. G.E. hakkında 'işkence' suçundan toplam 120 yıla kadar, A.E.'ye ise "işkence ve cinsel istismar" suçlarından 132 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. G.E ve A.E mart ayında hakim karşısına çıkacak.

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan iki öğretmen suçlamaları reddetti.

Öğrencilere hukuki destek veren Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatlarından Şeyma Bilge, şunları söyledi: "Bu davaya katılma kararı aldık ancak süreç çok uzun sürdü. Öğretmenleri ve eşi de sürekli aynı sınıfa giderek çocuklara karşı sözlü ve fiziki müdahaleleri oluyor. Hem çocukların hem de mağdur ailelerin beyanları var. Her çocuğa farklı, sistematik şekilde işkence uygulanmış. Kimisine tuvalet koklatılmış, lavabolar suyla doldurulup, çocukların kafası suyun içine sokulmuş. Sınıf öğretmeninin eşi tarafından çocukların bodruma götürüldüğü yönünde iddialar var. Çocuklar, bunları ailelerine söylememeleri için de öğretmen çift tarafından tehdit ediliyor. Pandemi döneminde öğretmen çiftin tayin oluyor."

SADECE UYARI CEZASI VERİLDİ

Okuldan tayin olduktan sonra G.E.'nin sınıfına başka bir öğretmenin ders vermeye başladığını anlatan Bilge, "Bu sırada müştekilerden biri, aynı okulda öğretmenlik yapıyor. G.E. gidince kendi kızının sınıfında öğretmenlik yapmaya başlıyor. Burada hem kızının hem de sınıftaki diğer çocukların 'O bize vururdu, döverdi' söylemleri üzerine kendi kızıyla ve sınıftaki diğer öğrencilerle görüşerek, velilerle görüşerek ifadelerinin alınması sağlanıyor. İşkenceye ve cinsel istismara maruz kalan çocukların ailelerinin şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı. Ancak uzun bir soruşturma süreci oldu. Böylesine ciddi iddialar üzerine idari soruşturma da başlatıldı ancak bu öğretmenlere sadece bir uyarı cezası verildi" diye konuştu.

Avukat Şeyma Bilge, iki öğretmenin hala görevde olduğunu belirterek "İddianame çok uzun sürede hazırlandı ve herhangi bir şekilde tedbir uygulanmadan soruşturma süreci tamamlandı. Ne bir tutuklama ne de bir adli kontrol uygulanmadı. Bu kişiler, hala çocuklarla iletişim halindeler. Yeni mağduriyetler de oluşabilir" uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gıda MO İzmir Şube Başkanı Toprak: Genel kurullarımıza müdahale ediliyor

SONRAKİ HABER

İstanbul’a İzlanda kışı geliyor | Kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...