18 Şubat 2011 04:21

Okul büyütülünce öğrenciler mağdur oldu

GAZİANTEP Girne Mahallesi’nde Kıbrıs İlköğretim Okulunu büyütmek amacıyla okulun bir bölümü yıkıldı. Okulda okuyan öğrencileri yeni okul yapılana kadar başka bir okula yollandı. Öğrencilere okula gidiş gelişlerinde de yardım edilmediği için veliler bu duruma tepki gösterdi.Servise verecek paraları olmadığını s&o

Okul büyütülünce öğrenciler mağdur oldu
Paylaş
Oğuzhan Takmaz

GAZİANTEP Girne Mahallesi’nde Kıbrıs İlköğretim Okulunu büyütmek amacıyla okulun bir bölümü yıkıldı. Okulda okuyan öğrencileri yeni okul yapılana kadar başka bir okula yollandı. Öğrencilere okula gidiş gelişlerinde de yardım edilmediği için veliler bu duruma tepki gösterdi.
Servise verecek paraları olmadığını söyleyen veliler, dün sabah öğrencilerini okula gönderirken eylem yaparak tepkilerini ortaya koydular. Devletin kendilerine yardım etmediğinden yakınan mahalle halkı bu durum böyle giderse çocuklarını daha fazla okula yollamayacaklarını belirttiler. Mehmet Kurtoğlu, adlı veli yaşananları rezillik olarak değerlendi.  Kurtoğlu, “Çocuklarımızı okula arabayla götürdüğümüz için bize kaçak servis diyerekten para cezası kestiler” dedi. Neriman Buruk ise, şöyle konuştu: “Çocuklarımız çok rezil durumda okula 3 çocuk gönderiyoruz biz bunun parasını veremeyiz. Çocuğuma harçlık veremiyorum servise nereden para bulacağım. Kaymakamlığın çocuklarımıza servis tahsis etmesi gerekli.” Geçimlerini zor sağladıkların söyleyen Fatma Kır, “Kaymakamlık bize yardım etmezse biz servis parası veremeyiz. Eğer böyle olursa çocuklarımızı okutamayız” dedi. (GaziantepEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe için eylemler ve mitingler yapılacak

SONRAKİ HABER

Bundan sonra hiçbir davayı kabul etmiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...