20 Nisan 2011 10:34

İsrailli aydınlardan Filistin devleti için imza kampanyası

İsrailli aydınlar, David Ben-Gurion’un 1948’de İsrail devletini ilan ettiği Rothschild Bulvarı’nda, 1967 sınırları esas alınarak kurulacak Filistin devletine destek için gösteri yapacak. Aralarında ‘İsrail Ödülü’ sahibi 17 ismin de olacağı grup, bugün bu amaçla bir imza kampanyası da başlatacak.Altına imza

İsrailli aydınlardan Filistin devleti için imza kampanyası
Paylaş

İsrailli aydınlar, David Ben-Gurion’un 1948’de İsrail devletini ilan ettiği Rothschild Bulvarı’nda, 1967 sınırları esas alınarak kurulacak Filistin devletine destek için gösteri yapacak. Aralarında ‘İsrail Ödülü’ sahibi 17 ismin de olacağı grup, bugün bu amaçla bir imza kampanyası da başlatacak.

Altına imza atılacak belgede “Yahudi halkı, damgasını vurduğu İsrail topraklarında yükselmiştir. Filistin halkı da, damgasını vurduğu Filistin topraklarında yükselecektir.” ifadelerine yer veriliyor. Belgede, tüm halklar için barış ve özgürlük isteyen herkesin Filistin devletine destek vermesi istenerek, “İşgalin tamamen sona ermesi, iki halkın da özgürleşmesinin temel ön şartıdır.” deniyor.

SİYONİZM DE BUNU GEREKTİRİR

Girişime özgürlükçü sol aydınların yanında bazı Siyonistler de destek veriyor. Prof. Yehuda Bauer, Siyonizmin, Yahudilerin güçlü bir çoğunluğa sahip bir Yahudi yurdu öngördüğünü ifade eden Bauer, “Fakat işgalin sürdürülmesi, Siyonizmin ortadan kalmasına sebep oluyor. Bu açıdan, mevcut hükümet açıkça anti-Siyonisttir.” ifadelerini kullanıyor. Prof. Bauer, 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasının, bölgesiyle barışık ve uluslararası topluma entegre bir Yahudi ulusçuluğunun gerçekleşmesi anlamına gelecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YSK’dan ‘barış’ diyenlere veto saldırgana vize

SONRAKİ HABER

‘Beyaz grev’de ‘anadilde sağlık hizmeti’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...