15 Ocak 2022 23:14

Heyet raporu için randevu alınamıyor

CHP’li Murat Emir, işe girişler, engellilik oranı tespiti ve okul kaydı için istenen heyet raporu için vatandaşların randevu alamadığına dikkat çekerek "Sorun bir an önce çözülmeli" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, başta işe girişler olmak üzere ilaç ve tıbbi malzeme temini, engellilik oranı tespiti ve okul kaydı gibi süreçlerde vatandaştan heyet raporu istendiğini ancak, Sağlık Bakanlığından heyet raporu randevusu alınamadığını açıkladı. Yaşanan sıkıntıyı soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıyan Emir, “Sağlık Bakanlığı, binlerce insanın yaşadığı sıkıntıyı çözmek için adım atmalı” dedi.

Heyet raporu randevularında yaşanan sıkıntıyı TBMM gündemine taşıyan CHP’li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclise yazılı soru önergesi vererek “Sağlık sistemi maalesef çökme noktasında” dedi.

ANKARA VE İSTANBUL’DA RANDEVU YOK

Emir, randevu alamayan vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla ilgili şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı ve Saray, sağlık sistemini getirdikleri noktayla övünedursunlar. Vatandaşlarımız poliklinik için veya heyet raporu almak için randevu bulamıyor. Merkezi hasta randevu sistemi (MHRS), 15 günlük dilimler halinde randevular veriyor. Biz heyet raporu almak için MHRS sistemine girdiğimizde İstanbul’da randevu alamadık. Yani İstanbul’da bir heyet raporu ihtiyacı olan vatandaşımız randevu almak istese randevu ve dolayısıyla randevu alamayacak. Ankara’da giriş yaptığımızda sadece GATA’da o da sadece askerler için heyet raporu randevusu alabildik.”

‘RANDEVU ALMAK İMKANSIZ’

Binbir zorlukla işe girmeyi başarsanız ve işe girmek için de heyet raporu gerekse ki çoğu işe girmek için heyet raporu gerektiğini hatırlatan Emir “Heyet raporu alamıyorsunuz bekliyorsunuz ve işinizi de kaçırıyorsunuz. Başka bir nedenle heyet raporu almak gerektiğinde vatandaşlarımız perişan durumda. İmkansız hale gelmiş durumda. Sağlık Bakanlığı bütün sıkıntılara kulaklarını tıkıyor. Vatandaşın gündelik sağlık sorunlarını çözmek zorundasınız. Bu olanakları artırmalısınız” dedi.

Heyet raporunun ağır işlerde çalışacak kişilerden, dalgıç ve denizaltıcılardan, tıp ve diş hekimliği gibi fakültelere kayıt yaptıracaklardan, özel güvenlik ve kolluk kuvvetlerinden istendiğini hatırlatan Emir “Bunun yanı sıra engellilik oranının tespitinde, vasi tayininde, maluliyet tespitinde, ilaç ve tıbbi malzeme temininde ve meslek hastalığı tespitinde de isteniyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ocak ayında yaşamını yitiren gazetecileri andı

SONRAKİ HABER

BBC İstanbul'da gazetecilerin grevi 2. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa